Puigdemont
catalan
Externe Ultima Ora

Fostul premier catalan Carles Puigdemont, reținut în Germania

Fostul premier catalan Carles Puigdemont, reținut în Germania, în timp ce încerca să ajungă în Belgia. Autoritățile din Germania l-au reținut pe fostul lider catalan Carles Puigdemont în timp ce acesta încerca să ajungă în Belgia. Spania a emis un mandat internațional de arestare pe numele său pentru fapte de rebeliune, arată BBC.

Anunțul a fost făcut de avocatul fostului lider catalan Carles Puigdemont care a fost reținut de poliția germană în momentul în care trecea vama pentru a intra din Danemarca cu scopul de a se îndrepta către Belgia.

Avocatul Alonso-Guecillas spune că Pugdemont se întorcea către Belgia, unde a stat, după ce Spania a emis un mandat de arestare pe numele său pentru rebeliune, după ce acesta a declarat independența Cataloniei. Mandatul de arestare a fost anulat, însă vineri o instanță spaniolă l-a reactivat, în timp ce Carles Puigdemont vizita Finlanda.

Mandate de arestare au fost emise și pentru alți cinci demnitari catalani.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii