Explozie in Austria
Externe

Explozie in Austria. Vezi numărul rănitilor.VIDEO

Zeci de victime în urma unei explozii urmată de un incendiu la terminalul gazifer Baumgarten

O explozie a avut loc marţi dimineaţa la terminalul gazifer Baumgarten, în estul Austriei, soldată cu zeci de răniţi, a anunţat Poliţia din Austria Inferioară, iar Crucea Roşie a anunţat un mort şi 18 răniţi, relatează AFP.

Explozie a avut loc la ora (locală) 8,45 (9.45, ora României) şi a fost ”urmată de un incendiu”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt, Edmund Tragschitz, care a precizat că situaţia a fost controlată rapid.

Anuntul politiei locale este de ”60 de răniţi în diverse grade, inclusiv unul grav”, anunță News.ro.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Crucii Roşii în Austria Inferioară, citată de APA, Sonja Kellner, bilanţul se ridică la un mort şi 18 răniţi care au avut nevoie de îngrijiri mai importante.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie a gazelor naturale în Austria dinspre Rusia şi Norvegia.

Cu o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, această infrastructură, inaugurată în 1959, este unul dintre principalele ”hub”-uri gazifere din Europa Centrală.

Controlat în proporţie de 51% de grupul energetic austriac OMV, el deserveşte nordul Italiei şi sudul Germaniei.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii