Thales revoluționează conectivitatea IoT „out-of-the-box” către orice rețea celulară de oriunde în lume 1
Economic Ultima Ora

Thales revoluționează conectivitatea IoT „out-of-the-box” către orice rețea celulară de oriunde în lume

  • Soluția de conectivitate revoluționară simplifică și digitalizează ecosistemul IoT, permițând personalizarea eSIM-urilor „goale” cu datele operatorului de telefonie mobilă ales, chiar de la activarea în fabrică sau pe teren.
  • Soluția premiată combină un modul IoT Cinterion®, un eSIM IoT și serviciile de activare a conectivității integrate cu infrastructura existentă a operatorului de telefonie mobilă.
  • Soluția poate reduce costul total de proprietate cu peste 30%.

Soluția premiată Cinterion® IoT Suite Connectivity Activation, dezvoltată de Thales, simplifică foarte mult și digitalizează conectivitatea celulară și operațiunile zilnice ale producătorilor de dispozitive industriale IoT și ale furnizorilor de servicii.

Bazată pe tehnologia eSIM standard, noua soluție elimină necesitatea ca furnizorii de servicii IoT să configureze și să ruleze platforme complexe eSIM Remote Subscription Provisioning (RSP). Soluția folosește un singur eSIM IoT care funcționează cu orice operator de telefonie mobilă selectat de producătorul dispozitivului sau de furnizorul de servicii IoT.

Permite, de asemenea, gestionarea întregului ciclu de viață al soluțiilor industriale, oferind astfel o reducere a costului total de proprietate pentru clienți.   

Până în 2025, 75 de miliarde de dispozitive IoT vor fi conectate, cu o potențială valoare de piață de aproximativ 1,6 trilioane de dolari. Acest lucru nu oferă doar oportunități de afaceri fără precedent, ci vine și cu provocări, cum ar fi eficientizarea proceselor logistice în lanțul de aprovizionare pentru dispozitive inteligente. 

Soluția simplifică procesele de fabricație și logistica. Producătorii de dispozitive nu mai trebuie să producă mai multe variante de produse pentru a putea fi implementate cu diferiți operatori de rețele mobile (Mobile Network Operators – MNO), în diferite țări. Un singur produs se potrivește acum tuturor rețelelor, întrucât eSIM IoT încorporat în dispozitivul industrial se poate conecta la orice rețea, din toată lumea.

Sistemul Thales scurtează timpul de instalare a dispozitivului. Datorită unui proces de activare de la distanță, eSIM IoT descarcă automat profilul operatorului de rețea mobilă care se potrivește cel mai bine cu locul în care este amplasat dispozitivul și se conectează la rețea în conformitate cu regulile prestabilite ale furnizorilor de servicii. 

Soluția garantează rezistența și longevitatea rețelei. Pe măsură ce rețelele și aplicațiile IoT evoluează, soluția asigură conectivitate fiabilă și continuitate prin trecerea automată la furnizori de rezervă, eliminând necesitatea unor actualizări fizice ale dispozitivelor. 

„Thales valorifică expertiza sa unică în infrastructura de rețea celulară și colaborarea cu peste 400 de operatori de telefonie mobilă pentru a simplifica conectivitatea IoT industrială. Soluția Thales Connectivity oferă toate avantajele digitalizării și tehnologiei eSIM pentru sectorul industrial IoT.

Cu peste 25 de ani de inovație constantă în soluțiile de conectivitate IoT, Thales oferă clienților săi cel mai bun cost total de proprietate și cea mai bună performanță.” Frederic Deman, Vicepreședinte Analytics and IoT Solutions Business Line, Thales.

Pentru a afla mai multe, participați la unul dintre cele două evenimente virtuale de lansare, programate pe 16 iunie 2021.

Despre Thales

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologii avansate care investește în inovare digitală –  conectivitate, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru un viitor care să asigure dezvoltarea societăților noastre. Compania oferă clienților – companii, organizații și state – soluții, servicii și produse care îi ajută să-și îndeplinească misiunile în domenii, precum: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală.

Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări. În 2020, Grupul a generat vânzări de 17 miliarde de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.