IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL. PLATA RATELOR LA BĂNCI A FOS SUSPENDATĂ!
IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL. PLATA RATELOR LA BĂNCI A FOS SUSPENDATĂ!
Economic Social Ultima Ora

IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL. PLATA RATELOR LA BĂNCI A FOS SUSPENDATĂ!

Klaus Iohannis a avut o şedință cu reprezentanții Guvernului și a anunțat noi măsuri pentru ajutorarea românilor în perioada stării de urgență, cauzată de pandemia de coronavirus.

Astfel, președintele României și Guvernul condus de Ludovic Orban au decis ca joi să facă o rectificare bugetară pentru a oferi mai mulți bani la Sănătate și vor dao Ordonanță de Urgență prin care persoanele fizice și cele juridice pot cere amânarea până la 9 luni a platei ratelor la bănci.

„Am avut astăzi, împreună cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Guvernul României, o întâlnire foarte importantă.

Am discutat despre starea economiei românești în această perioadă de criză, am discutat despre protecția socială a românilor în această perioadă de criză și am discutat despre finanțele publice.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme imense, fiecare în felul lui, am înțeles că și firmele au probleme foarte mari.

Se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate.

A doua chestiune se referă la oamenii, la românii care, din varii motive, nu mai pot merge la serviciu, că se închide firma sau intră în șomaj tehnic.

La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci, practic, ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci lucrurile vor intra mult mai ușor într-o normalitate.”, a declarat Klaus Iohannis

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii