CTIR : CET Arad, un pas mai aproape de modernizare. Calificarea pentru Servicii Tehnologice de Sistem, prioritate strategică majoră 1
Economic Ultima Ora

CTIR : CET Arad, un pas mai aproape de modernizare. Calificarea pentru Servicii Tehnologice de Sistem, prioritate strategică majoră

Sub îndrumarea CITR, liderul pieței de insolvență din România și parte a Impetum Group, Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad) își continuă cu succes strategia de reorganizare, accesând o finanțare substanțială de aproximativ 8 MIL Euro, oferită de AOT Energy, trader global în domeniul energetic. Finanțarea face parte din planul strategic dezvoltat de CET Arad împreună cu CITR și principalii creditori pentru a recâștiga profitabilitatea companiei și este a doua etapă importantă parcursă în decursul a patru luni de zile.

CET Arad, anterior concentrată pe energie termică, urmărește să atingă, conform strategiei în curs de implementare, venituri din vânzarea de energie electrică de 70% din cifra de afaceri.

„Ne bucurăm să vedem evoluția CET Arad în doar un an de când și-a reluat activitatea și după un an întreg de pauză, pe care l-a recuperat pe repede înainte. Punctul favorabil în care a ajuns compania demonstrează că, prin susținere și ghidaj, un business în insolvență are toate șansele să își redobândească valoarea în piață”, a declarat Silvana Șermer, Managing Partner CITR Timiș.

„Expertiza de 20 de ani a CITR în lucrul cu companiile din domeniul energetic a fost un catalizator în demersul de a obține investiții împreună cu CET Arad, iar timpul și energia scutite prin eficientizarea procesului le vom concentra spre îmbunătățirea proceselor operaționale și de producție”, a declarat Adrian Lotrean, Senior Partner CITR, coordonator al proiectelor pe energie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.