Casieriile ING dispar de săptămâna viitoare. Cum vor putea fi făcute plățile
Economic Social Ultima Ora

Casieriile ING dispar de săptămâna viitoare. Cum vor putea fi făcute plățile

Toate casieriile fizice ale ING Back se vor închide începând de luni, 29 octombrie. Banca își va continua strategia de dezvoltare prin care vrea să-și transforme sucursalele în unități de tip self-service.

Reprezentanții Băncii au anunțat pe parcursul anului că principalul canal de tranzacţionare va fi ING HomeBank. De asemenea, self-bank-urile vor avea noi tipuri de ATM-uri, care vor înlocui casieriile tradiţionale, notează Adevărul.

Clienții ING vor putea depune numerar cu ajutorul cardului ING atașat contului de lei sau euro, direct la ATM-urile ING. Totodată, pot alege să îi transfere prin ordin de plată în cazul în care au banii într-un cont la o altă bancă sau pot să transfere instant banii (lei) pe care îi au la alte bănci prin funcţionalitatea „Portează-ţi banii din ING HomeBank – serviciul ING de internet banking.

Potrivit sursei citate, conturile clienţilor ING vor putea să fie alimentate de către alte persoane direct la ATM-urile ING, pe baza unui cod de depunere ce poate fi solicitat în ING Office, pentru lei începând din 1 noiembrie 2018 sau prin transfer bancar.

La începutul lunii octombrie, ING Bank a fost amendată cu 20.000 de lei de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), după ce banca a dublat tranzacțiile a peste 225.000 de clienți dintr-o eroare, fără să-i înștiințeze pe aceștia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.