Ambasadoarea Franței, în vizită la fabricile Airbus din Brașov 5
Economic Ultima Ora

Ambasadoarea Franței, în vizită la fabricile Airbus din Brașov

Airbus Helicopters Romania a primit ieri, la Ghimbav, vizita Excelenței Sale Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Republicii Franceze în România.

Este prima inițiativă de acest gen a Doamnei Laurence Auer de la începerea misiunii diplomatice în România. Excelența Sa a fost însoțită de atașatul militar, Col. Daniel Parpaillon, și de șeful Reprezentanței Economice, Dl. Pierre Lignot.

Ambasadoarea Franței, în vizită la fabricile Airbus din Brașov 6

“Mă bucur că am avut oportunitatea să vizitez fabrica Airbus Helicopters Romania și să văd activitatea voastră remarcabilă. Aveți toată gama de competențe pentru lucrări de menținere, reparații și modernizare a elicopterelor de pe piața locală, regională și internațională.

Este impresionant ce s-a realizat aici prin parteneriatul dintre Airbus și IAR.

Airbus Helicopters Romania este singura companie din țară care poate produce elicoptere și una dintre cele 166 de firme franceze active în regiunea Brașovului.

Centrul industrial de aici are un impact economic asupra regiunii, contribuind în ultimii șase ani cu peste 110 milioane de euro la creșterea economică și dezvoltarea regională.

În plus, Airbus Helicopters Romania a investit în educarea tinerei generații în domeniul ingineriei aeronautice și aș menționa în primul rând parteneriatul cu Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov.”, a spus E.S. Dna Laurence Auer.

 

De asemenea, E.S. Dna. Laurence Auer a vizitat Airbus Helicopters Industries, dar și Premium Aerotec, subsidiară a Airbus, exprimându-și sprijinul pentru inițiativele grupului european de extindere a prezenței industriale locale.

“Această vizită  ne onorează, cu atât mai mult cu cât este prima astfel de acțiune a Doamnei ambasador de la începerea mandatului în România. I-am prezentat delegației franceze, în detaliu, activitatea noastră curentă și planurile de viitor, pentru că, așa cum știți, ne dorim să conturăm o nouă dimensiune pentru excelenta cooperare pe care o avem cu România de mai bine de 50 de ani.

Ambasadoarea Franței, în vizită la fabricile Airbus din Brașov 7

Dorința noastră este să producem la Ghimbav, împreună cu partenerul IAR, elicopterul IAR-H215M pentru Forțele Armate Române și pentru alți clienți din toată lumea.

Acest proiect este despre dezvoltare și viziune, despre noi locuri de muncă  de înaltă calificare, despre revenirea României în clubul select al statelor producătoare de elicoptere.

Nu în ultimul rând, această nouă dimensiune presupune cooperare europeană și mă bucur că România este printre statele semnatare ale Inițiativei PESCO, care își propune să definească strategia de apărare a Uniunii Europene”, a spus Georges Durdilly, reprezentantul Airbus în România.

Airbus este prezent la Ghimbav cu Airbus Helicopters Romania, un joint-venture Airbus Helicopters (51%) – IAR (49%) care oferă servicii de mentenanță, reparații și modernizare a elicopterelor pentru clienți la nivel global. Tot la Ghimbav este și fabrica Premium Aerotec care produce componente pentru aeronave. În 2016 a fost înființată o nouă companie, Airbus Helicopters Industries, pentru asamblarea elicopterului mediu-greu IAR-H215M.

„România este într-un proces de modernizare a Forțelor Armate. Sunt necesare capabilități noi în toate zonele de apărare – terestră, aeriană, navală – pentru a face față provocărilor actuale. Soldații români au nevoie de cele mai bune echipamente, iar Airbus este aici pentru a-și oferi sprijinul”, a mai spus Georges Durdilly.

Despre Airbus

Airbus este lider global în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. Airbus oferă cea mai bogată gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri.

Airbus este de asemenea, lider european în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai importante companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare din lume.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.