Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“ 9
#coronavirus #pandemie Exclusiv Politic Ultima Ora

Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“

Scriam zilele trecute că şansele ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, de a-şi îndeplini visul, acela de a deveni primar al municipiului Focşani, au scăzut după ce alianţa dintre PNL şi USR-PLUS a căzut.

PNL şi USR-PLUS au semnat însă o alianţă pentru Consiliul Judeţean Vrancea, unde candidat comun este preşedintele PNL Vrancea, ambiţiosul senator Cătălin Toma, care se anunţă un adversar de calibru pentru baronul PSD Marian Oprişan.

La Focşani, actualul primar Cristian Misăilă, în funcţie din 2016, după ce a mai fost subprefect de Vrancea în perioada 2012-2016, are cu siguranţă prima şansă. El l-a învins pe Ion Ştefan şi cu ocazia alegerilor locale de acum patru ani. În sprijul lui Misăilă a sărit şi Victor Ponta, care a renunţat la candidatul pe care Pro România intenţiona să-l arunce în bătălia pentru câştigarea Primăriei Focşani.

Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“ 10

Motivul pentru care nu s-a mai făcut alianţa? E simplu. Conducerea USR-PLUS din Vrancea a sunat la centru, de unde indicaţia primită a fost clară: „Nu putem să ne asociem imaginea cu «Grindă», dar e ok să faceţi alianţă pentru susţinerea lui Toma la Consiliul Judeţean“.

Ion Ştefan a reuşit totuşi să se înţeleagă cu afaceristul local Liviu Macovei, care şi-a retras în ultima clipă candidatura la Primăria Focşani (independent) şi a acceptat să deschidă lista PNL pentru Consiliul Local, urmând a fi viceprimarul municipiului dacă partidul de guvernământ va triumfa.

Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“ 11

În aceste condiţii, la nivelul partidelor de dreapta Ion Ștefan o va avea drept contracandidată din partea USR-PLUS pe Corina Atanasiu, care își dorește de asemenea funcția de primar al Focșaniului.

Corina Atanasiu este focșăneancă și are 20 de ani de experiență în managementul proiectelor finanțate din fonduri europene, iar asta i-a permis, printre altele, să ajute voluntar Crucea Roșie Vrancea pentru care a scris și implementat zeci de proiecte care au ajutat comunitățile sărace din județ.

Reamintim că USR-PLUS a reuşit să obţină procente deloc de neglijat la alegerile europarlamentare (22%) şi prezidenţiale (15%) în municipiul Focşani. Ceea ce înseamnă că mulţi dintre votanţii lui Liviu Macovei, un om cu o imagine foarte bună, s-ar putea îndrepta mai degrabă către Corina Atanasiu decât către Ion Ştefan.

În sprijul celor dezvăluite deja de NewsTeam au apărut mai multe mesaje de pe un grup de WhatsApp USR-PLUS, în care se specifică clar: orice înţelegere cu PNL se poate realiza cu condiţia să dispară din schemă Ion Ştefan!

Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“ 12 Avem dovada! Iată ce se discută pe grupurile USR-PLUS despre „Grindă“ 13

CITEŞTE ŞI ALTE DEZVĂLUIRI MARCA NEWSTEAM.RO:

SCANDAL! Fostul consilier al lui Orban face dezvăluirea! Prefectul Judeţului Constanţa îl ține ilegal în funcție pe primarul traseist din Hârșova

Vanghelie se răzbună! Probleme majore în PSD! Candidatura primarului Sectorului 5 contestată. Suspiciuni de semnături false. Procurorii au fost sesizați

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.