În România s-a dezvoltat ”Turismul Hepatitei C” cu medicamente care oficial nu există 1
hepatita-c
Uncategorized

În România s-a dezvoltat ”Turismul Hepatitei C” cu medicamente care oficial nu există

Pe piaţa medicamentelor împotriva hepatitei s-a declanşat un război internaţional al preţurilor numit ”Turismul Hepatitei C”. Piaţa occidentală, inclusiv cea românească, a fost invadată de medicamente asiatice ieftine, care sunt interzise.

În România s-a dezvoltat ”Turismul Hepatitei C” cu medicamente care oficial nu există 2

În perioada martie 2015 – octombrie 2016, în România s-a derulat un program de testare a unor medicamente ultramoderne împotriva Hepatitei C. Din cei 600.000 de bolnavi, câţi are ţara noastră, au fost aleşi 5.000 şi li s-a adminsitrat noul medicament sub formă de pastile. Spre deosebire de clasicul interferon, unde gradul de vindecare este de 50%, în cazul noilor pastile vindecarea s-a ridicat la 95% din cazurile tratate. Toată lumea s-a bucurat!

Apoi, tratamentul a fost sistat. Oamenii au auzit însă de acest medicament şi au început să caute pe Internet…

”Turismul Hepatitei C” face concureţă acerbă medicamentelor europene

Aşa a pătruns şi în România ceea ce pe plan interanţional este numit ”Turismul Hepatitei C”.

În anul 2015, una din firmele occidentale care produce noul medicament împotriva hepatitei a vândut licenţe unor ţări ca Egipt, India şi Pakistan pentru asemenea produse.

Dacă în Europa produsul original costă 50.000 de euro, iar în Statele Unite aproximativ 90.000 de dolari, în India, de pildă, varianta sub licenţă costă 1.000 de euro şi se poate comanda pe Internet.

”Licenţiatele” asiatice sunt interzise în Europa

În acest context, pe plan mondial s-a născut deja un ”Turism al Hepatitiei C”, respectiv cărăuşi de medicamente generice împotriva acestei boli care le aduc în Europa, inclusiv România.

”Licenţiatele” asiatice sunt interzise însă pe bătrânul continent de către Agentia Europeană a Medicamentelor, care nu a aprobat decât originalele, adică cele scumpe. Românii nu ţin cont însă de acest aspect, chiar dacă mecanismul de procurare este riscant, deoarece cumpărătorul se poate trezi oricând cu praf de cretă în loc de pastilă activă.

Iar Internetul este plin de oferte care explică de-a fir a păr cum se face comanda…

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.