România și-a majorat fondul forestier și a scăzut exporturile de lemn rotund
silvicultura
Uncategorized

Silvicultura, în topul meseriilor care produc accidente mortale în România

Ultimul studiu anual complet privind accidentele de muncă al Ministerului Muncii, arată că cele mai multe cazuri înregistrate în ţara noastră provin din domeniul…. comerţului cu amănuntul. Din cele 3.604 accidente de muncă, 230 provin din acest domeniu de activitate. Una din cele mai periculoase meserii din România este silvicultura.

Silvicultura, în topul meseriilor care produc accidente mortale în România 1

Abia pe următoarele locuri sunt accidentele şoferilor profesionişti, cu 224 de accidente, construcţiile, cu 222 de cazuri şi industria alimentară cu 158 de accidentaţi.

O ciudăţenie se înregistrează şi la cazurile de accidente de muncă soldate cu deces. Pe domenii de activitate, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în construcţii, apoi transporturi şi silvicultură. În topul nefericit al accidentelor de muncă mortale se află şi vânătoarea, cu 9 cazuri, la egalitate cu activitatea de comerţ cu ridicata!

Pe judeţe, cele mai multe accidente s-au înregistrat acolo unde este mai multă activitate economică, respectiv, Bucureşti, Braşov şi Constanţa.

La capitolul ”accidente mortale” însă, topul este condus de Bucureşti, Neamţ şi Argeş.

Cei mai mulţi accidentaţi (31%) au vârstele cuprinse între 40-50 de ani, după care urmează categoria 30-40 de ani (23,6%).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.