Zilele Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Tenerife
Teen Titans Go Movie
Ultima Ora Social

Zilele Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Tenerife

Institutul Cultural Român de la Madrid și Fundaţia Cristino de Vera – Espacio Cultural CajaCanarias organizează a II-a ediție aZilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Tenerife, în perioada 21 mai – 25 iunie 2019.  La deschiderea oficială a festivalului de film va fi prezentă şi doamna Alina Elena Râmaru, consul onorific al României în Insulele Canare.

După Madrid, Oviedo, Valencia, Barcelona şi acum, Tenerife, filmele selectate pentru festivalul  Zilele Filmului Românesc, a cărui a IX-ediție s-a desfășurat la Madrid, în Cine Doré, în perioada 23-31 ianuarie 2019, vor mai fi proiectate anul acesta, în colaborare cu cinemateca regională din Andalucia, la Filmoteca Andaluză din Sevilia.

Trei generații de realizatori și estetici diferite pot fi urmărite în acest an, de la clasicul alb-negru al regizorului Stere Gulea, trecând prin producţii semnate de nume mari ale noului val al cinematografiei românești precum Corneliu Porumboiu, Radu Jude sau Radu Muntean și până la cele mai apreciate debuturi în lungmetraj, precum Daniel Sandu și Ioana Uricaru.

Programare:

21 mai „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” / I Do Not Care If We Go Down In History as Barbarians”, r. Radu Jude

28 mai – Moromeţii 2, r. Stere Gulea

04 iunie – Luna de miere / Lemonade, r. Ioana Uricaru

11 iunie – Un pas în urma serafimilor / One Step Behind the Seraphim, r.Daniel Sandu

18 iunie  – Fotbal Infinit / Infinite Football, r. Corneliu Porumboiu

25 iunie – Alice T. , r. Radu Muntean

Pentru a vizualiza detaliile referitoare la fiecare film (sinopsis, trailer, fișa artistică), dați click pe titlul filmului.

Toate filmele se vor proiecta la ora 20:00  la sediul fundaţiei: Fundación Cristino de Vera – Espacio Cultural CajaCanarias: Calle San Agustín, 18, La Laguna.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:

Institutul Cultural Român

[email protected]

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.