Exclusiv. Incredibil! Guvernanții riscă pușcăria din cauza pensiilor. S-a furat enorm 1
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Exclusiv. Incredibil! Guvernanții riscă pușcăria din cauza pensiilor. S-a furat enorm

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor a declarat că PSD a mărit pensile în avans. Filip Dumitrof, preşedintele Asociaţiei de Pensionari ”Dreptate şi Adevăr” a spus pentru NewsTeam că acest lucru nu este posibil fără încălcarea Legii 263/2010, adică, mai pe românește, este caz penal. Mai mult, PSD minte, nu mărește pensile anul acesta, cum cere chiar Legea, ci le micșorează,ceea ce este, iarăși, caz penal!

„După ce ieri s-au opus Legii pensiilor în Senat, cei de la PNL vin din nou cu minciuna că PSD nu ar fi majorat pensiile cum prevede legea, de la 1 ianuarie 2019. Nu vom mai lăsa netaxate aceste minciuni, domnule Orban! PSD a majorat pensiile în avans şi mai mult decât prevede legea. În 2017, am majorat de două ori punctul de pensie, la 1 ianuarie şi la 1 iulie. Cea de-a doua creştere era în avans faţă de ianuarie 2018, la fel cum la 1 iulie 2018 am făcut în avans majorarea prevăzută pentru 1 ianuarie 2019, pe care PNL spune că nu am fi făcut-o. Tot aşa, în acest an, la 1 septembrie vom face în avans majorarea de anul viitor din ianuarie. După calendarul invocat de PNL, acum punctul de pensie ar fi trebuit să fie de 1.045 lei”, a scris Fifor pe Facebook.

”Vreau să subliniez că nu este posibilă creșterea în avans a pensiilor. Dacă Legea spune că pensiile se măresc în data Y, tu nu poți să mărești pensiile în avans în data X pentru că nu ai bază legală și intri la deturnare de fonduri, adică este caz penal! Pe de altă parte, mie trebuie să-mi dea indexarea de la 1 ianuarie așa cum spune legea. Că după aceea mai mărește Guvernul punctual de pensie, în virtutea programului de guvernare, este cu totul altceva, nu se pot amesteca lucrurile. Să nu încerce să ne păcălească! Mai departe, de la 1 ianuarie 2019 pensiile ar fi trebuit indexate cu 9% în virtutea inflației și a fluctuației salariului mediu brut – conform legii. Ele vor fi mărite cu 15% abia în septembrie. Dacă o pensie de 2.000 de lei, să zicem, era indexată cu 9% din ianuarie, pensionarul ar fi primit în plus în cele 12 luni ale anului 2.160 de lei. Erau banii pe care trebuia să îi primească în virtutea legii. Pensiile vor crește cu 15% abia din septembrie. Asta însemană că în cele patru luni de aplicare a creșterii, pensionarul va primi în plus doar 1.200 de lei. Adică, i s-au furta omului 1.000 de lei din pensie în anul 2019! Ceea ce este, iarăși, caz penal!”, a eplicat pentru NewsTeam Filip Dumitrof.

Menționăm că în virtutea Legii 263/2010, valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.