Atât de gravă este situaţia, încât în mai anul trecut, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României din cauza poluării. În cazul unei condamnări, riscăm amenzi de până la 400 de mii de euro pe zi.
Ultima Ora Exclusiv Politic Sănătate Social

Apa din râul Colentina este declarată oficial otrăvitoare. 30 de bucureșteni mor zilnic din cauza poluării

Sute de tone de peşte cu mercur şi alte metale grele au ajuns în marile magazine şi de aici în farfuriile românilor. Proveneau din ape toxice din Italia, Spania şi Franţa, unde pescuitul este interzis, tocmai din cauza pericolului uriaş. Marfa cu otravă era adusă cu acte false în România, de o reţea bine organizată formată din sute de persoane. Niculae Radulescu-Dobrogea, președintele Eco-Civica, a declarat pentru NewsTeam că peștii otrăvitori din import sunt un moft față de popluarea catastrofală care există deja în România. Poluare despre care oficialitățile se feresc să vorbească.

Alertă alimentară. Imagini revoltătoare. Pește stricat în magazine înainte de Florii

De obicei, metalele grele din industrie pot ajunge accidental, dau prin acțiuni ilegale grave, în râuri. Aci se depun la fundul apei și intră în ecosistem. Mai întâi în plante, apoi în vietățile fitofage, apoi în peștii răpitori. De aici, pot ajunge în farfuriile cumpărtorilor. Menționăm că studiile au arătat că metalele grele nu omoară peștii, doar intră și se depun în țesuturile lor.

Atât de gravă este situaţia, încât în mai anul trecut, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României din cauza poluării. În cazul unei condamnări, riscăm amenzi de până la 400 de mii de euro pe zi.

”Ceea ce se întâmplă cu peștii de import infestați cu mercur este mizilic față de ceea ce avem deja în România. Știți că în București mor 30 de oameni pe zi din cauza poluării? Adică de 4 ori mai mulți decât decedații în accidente rutiere în întreaga Românie? Sun date oficiale ale Direcției de Sănătate Publică, știut de Organizația Mondială a Sănătății, dar care nu prea ajung la populație. Știți că ape lacurilor din București sunt efectiv otrăvite? În standardele mondiale, apele se grupează în patru categorii, de la zero la patru. Zero este apaă de izvor, trei și patru este otravă. Apa din lacurile Capitalei este de gradul trei! Adică cei care pescuiesc în acest lacuri și mănâncă peștele se expun unui mare pericol, dar nu le spune nimeni acest lucru, deși este cunoscut oficial. Lacurile bucureștene nu au mai fost curățate de 80 de ani. Au acum un strat de 3 metri de sediment cu metale grele, azbest, dejecții etc. Acesta este adevărul”, ne-a declarat președintele Eco-Civica, Niculae Radulescu-Dobrogea.

Menționăm că situaţia este atât de gravă încât în mai anul trecut Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României din cauza poluării. În cazul unei condamnări, riscăm amenzi de până la 400 de mii de euro pe zi.

Apa din râul Colentina este declarată oficial otrăvitoare. 30 de bucureșteni mor zilnic din cauza poluării 1 Apa din râul Colentina este declarată oficial otrăvitoare. 30 de bucureșteni mor zilnic din cauza poluării 2

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.