Dragnea aruncă bomba. Iubita lui a fost pe punctul să moară
Ultima Ora Politic Sănătate Social

Dragnea spune că nu are bani de vitamina D, dar sistemul sanitar românesc înghite 8,25 miliarde euro pe an. Din care doar jumătate merg în actul medical…

 Marele scandal al momentului este războiul dintre Liviu Dragnea și serviciile secrete. Șeful PSD taie din bugetul pe 2019 al acestor instituții pe motiv că dă banii pe vitamina D a copiilor. În sensul că nu ar fi buget suficient la Ministerul Sănătății pentru această vitamină. Totuși, bugetul sistemului de sănătate din România înghite anual peste 8,25 miliarde euro! Unde se duc banii?

Dragnea nu are bani de vitamina D, dar sistemul sanitar românesc înghite 8,25 miliarde euro pe an. Din care doar jumătate merg în actul medical…

Bugetul CNAS pe anul 2017  a fost de 29.239,1  miliarde de lei, adică 6,5 miliarde euro. Separat, bugetul Ministerului Sănătății a fost de 1,75 miliarde euro. Deci, în total sistemul de sănătate a primit în anul 2017 fix 8,25 miliarde euro. Datele sunt oficiale.

Principalele cheltuieli au fost: pe medicamente compensate 1,6 miliarde de euro; pe spitale 2,35 miliarde euro; pe ”transferuri între unități ale adminsitrațiie publice”: 0, 816 miliarde euro; ”cheltuieli pentru asigurări sociale de sănătate”: 0,4 miliarde euro etc.

Concret, doar jumătate din bugetul pe sănătate merge pe actul medical în sine. Restul, se pierde în stufărișul de rubrici și rubricuțe ale bugetului.

Menționăm că bugetul a fost cu 4 miliarde de lei mai mare în 2017 față de anul precedent. Și crește an de an. În aceste condiții sistemul sanitar românesc duce lipsă de personal medical, de medicamente și de spitale. Nivelul actului medical este execrabil. Bolnavii sunt omorâți în spitale de infecții nozocomiale și nimeni nu face nimic… din lipsă de bani. Și, ce să vezi, Dragnea nu are nici el suficienți bani de vitamina D și ia de la serviciile secrete. Păi, unde sunt 8,25 miliarde de euro?

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii