Sindicatul polițiștilor, în prag de revoltă! Acuzații grave la adresa Guvernului Dăncilă 1
Ultima Ora Social

Sindicatul polițiștilor, în prag de revoltă! Acuzații grave la adresa Guvernului Dăncilă

De la apelul Alexandrei la 112, ministru de Interne a fost liderul PSD Mihai Fifor care nu a făcut absolut nimic pentru a îmbunătăți situația la nivelul preluării apelurilor de la 112. Cu toate astea, Fifor susținea ieri pe pagina de Facebook că procesul de de reformare a sistemului de urgență, pe fondul tragediei de la Caracal, este în toi.

Imediat după tragedie, Viorica Dăncilă susținea că va lua măsuri, că va face și va drege, în calitate de premier, „ca om, ca mamă” dar nu a făcut nimic.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă a declarat, sâmbătă, că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, la aproape două luni de când nu a fost salvată, situația s-ar putea repeta.

Întrebat, sâmbătă, la Digi24, ce s-a schimbat din momentul în care Alexandra Măceșanu a sunat de trei ori la 112 să spună că a fost răpită și violată, însă intervenția polițiștilor a fost tardivă, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă a criticat dur Guvernul Dăncilă.

Sindicatul polițiștilor, în prag de revoltă! Acuzații grave la adresa Guvernului Dăncilă 2

„Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de 8, de 12 sau de 24 de ore, problema de fond e că există un singur polițist care răspunde. (…) Nu s-a schimbat nimic. Astăzi, dacă ar mai sună Alexandra, dacă folosim metoda absurdului și reducem totul la absurd, da, se poate repeta, poate fi identic”, a spus Coarnă.

Potrivit acestuia, încă un post telefonic la care să răspundă un polițist atunci când se apelează la 112 există, la Slatina, însă lipsește personalul.

„Postul telefonic există. E vorba de personal. De exemplu, la Slatina avem două linii telefonice. Mai trebuiau cinci oameni pentru încă o tură. Trebuie finanțate funcțiile, scoase la concurs și încadrate direct. Eu încadrăm acolo specialist în comunicare”, a mai spus Coarnă.

Potrivit președintelui SNPPC, situația din județul Olt este similară în aproape toate județele din țară.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.