Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic Sănătate Social

Șeful CNAS o sfidează pe Viorica Dăncilă. Anunță că refuză să demisioneze: „Nu sunt vinovat”

Președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, a anunțat că nu demisionează și nu se consideră vinovat că de două săptămâni și mai bine nu funcționează sistemul informatic. Premierul Viorica Dancila a cerut joi ministrului Sănătății să îl demită pe din cauza blocajului în cazul cardului de sănătate.

Răzvan Vulcănescu, șeful CNAS, a spus că nu se consideră vinovat de faptul că sistemul informatic pentru cardurile de sănătate nu funcționează.

„Nu iau în calcul să demisionez”, a spus el pentru Digi24.

În ceea ce privește declarația lui Osmanovici, Vulcănescu spune că această este „absolut regretabilă” și că acesta „va suportă toate consecințele”.

Întrebat dacă purtătorul de cuvand va fi dat afară, Vulcănescu a spus: „Este funcționar public. Ne raportăm la legislația specificp funcționarului public care a greșit în exercițiul funcției publice. Voi avea o discuție cu el și vom vedea, în măsură în care dansul va merge pe varianta demisiei, atunci vom lua cunoștință”.

Dancila i-a cerut ministrului Sorina Pintea să-l demită pe Vulcănescu și pe Osmanovici după ce acesta din urmă a spus că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”, cu referire la blocajul sistemului electronic pentru cardul de sănătate.

„Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casă asigurărilor de sănătate, ceea ce arată că nu are ce caută în această funcție, de aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom acceptă niciodată că un funcționar public, un om care deține o anumită.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.