Radu Mazăre e terminat. Va rămâne în Penitenciarul Rahova încă 2 ani
Baron Psd, amic al lui Mazăre condamnat la încă 10 a ni de închisoare
Ultima Ora Justiție Politic

Radu Mazăre, încă un dosar penal

Perioada de 21 de zile de carantină pentru Radu Mazăre a expirat duminică și, potrivit procedurii, o comisie de la Penitenciarul Rahova trebuie să decidă luni unde își va ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare.

Surse apropiate fostului primar spun că Mazăre ar putea să nu se prezinte la comisie deoarece va merge la ÎCCJ pentru a fi audiat în dosarul campusului social Henri Coandă în care el și fratele lui au fost achitați în primă instanță.

Aceleași surse au mai precizat că Radu Mazăre este, în prezent, singur în celulă, deoarece a expirat perioada de carantină pentru cei doi colegi ai lui.

Radu Mazăre și-a cerut în căsătorie iubita și urmează să se căsătorească în penitenciar luna viitoare, de ziua lui. Mazăre și-a cerut iubita prin telefon și, la ceremonie, va purta același costum pe care-l poartă în fața instanței.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în dosarul retrocedărilor plajelor, este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Reamintim că în aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, a fost acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, iar Avraham Morgenstern, de dare de mită. Acuzaţiile au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social ”Henri Coandă”, lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.

”Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, potrivit procurorilor.

DNA susține că, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi către contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro către contul pus la dispoziţie de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel.

Banii, primiţi în mai multe tranşe, ar fi urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off-shore deschise la bănci din străinătate.

”În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu, respectiv iniţierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern”, au mai scris procurorii în rechizitoriu.

Radu Briban, în declaraţia de martor dată în faţa instanţei la unul din termenele acestui proces, a susţinut că firma sa a avut calitatea de proiectant şi a fost subcontractant pentru firma Shapir, deţinută de Avraham Morgenstern.

„Pe cel din urmă îl ştiu din 2010, iar pe Radu Mazăre, din 2009”, spunea Balaban.

Martorul a mai spus că a încasat 700.000 de lei, adică doi la sută din valoarea proiectului şi că nu a emis facturi false către firma lui Morgenstern, precizând că licitaţia pentru construirea complexului social a fost câştigată de firma Shapir în decembrie 2011, în condiţiile în care a fost singurul ofertant.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.