PSD vrea să-i transforme pe polițiști în sclavi politici. Este fierbere la Interne 1
Mihai Fifor susține ancheta pe numele lui Barna. Îl face praf pe liderul USR
Ultima Ora Politic

PSD vrea să-i transforme pe polițiști în sclavi politici. Este fierbere la Interne

PSD vrea să-i transforme pe polițiști în sclavi politici. Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, scrie pe Facebook care sunt planurile lui Mihai Fifor, actualul ministru, pentru politizarea totală a Poliției Române.

„PSD vrea să limiteze durata mandatelor șefilor din Poliție sub pretextul responsabilizării. Introducerea unor mandate fixe pentru funcțiile de conducere din inspectoratele județene nu va duce decât la politizarea lor, riscul fiind că aceste mandate să se alinieze cu ciclul politic al unei guvernări. Asta nu e responsabilizare, cum încearcă ministrul interimar Fifor să ne convingă.

Politizarea duce la deprofesionalizare, la numiri pe alte criterii decât cele de competență. Și dacă nu e clar care e pericolul unei astfel de măsuri, avem cazurile dramatice de la Caracal sau Galați sau ale unor abuzuri precum cele din perioada electorală de la Topoloveni sau Târgoviște. Toate, din ultimele câteva luni.

Dacă domnul Fifor dorește reforma adevărată, să facă imediat concursuri corecte pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere din inspectoratele care sunt acum conduse de șefi împuterniciți în funcție și să aducă profesioniști, nu pile și slugi politice.

Dacă nu știe ce să facă mai departe, să se uite pe Strategia de Resurse Umane pe care am lăsat-o în Minister în 2016, pusă la punct cu ajutorul specialiștilor din cadrul instituției și cu cel al reprezentanților de sindicat.

Responsabilizarea e legată de profesionalism. De aici trebuie să începem: funcțiile se câștigă pe baza de concurs, de experiență, de profesionalism. Nu prin gudurare pe lângă ministrul sau partidul care se află la putere!”, a scris Tudorache pe Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.