Mihai Șora, mesaj pentru români. ”Bucurați-vă, dragii mei, precum copiii”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Mihai Șora, în protest anti-PSD la Timișoara: ”Ei știu foarte bine ce fac și ce au făcut și știu de ce le e frică”

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Cluj, Timișoara și Iași pentru a protesta față de guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. La Timișoara, unde oamenii au format un lanț uman, s-a aflat și filosoful Mihai Șora.

„În spiritul Timișoarei, vom construi simbolic legătura între vechea tradiție de dezvoltare a acestui oraș și viitorul pe care ni-l dorim”, au informat organizatorii protestului din centrul Timișoarei.

Filosoful Mihai Șora (102 ani) s-a aflat și el în centrul Timișoarei pentru a participa la protest.

„O justiție care nu e independentă nu e justiție. Justiția trebuie să fie deasupra celor pe care-i judecă, intangibilă, pentru ca să se poata păstra ca justiție, altfel e o fantomă. De justiția cu majuscule lor le e frică, ar vrea o justiție mititică de tot, care să le fie la îndemână și să stea în poziția de drepți la ordinele lor. În fond, ei nu sunt inconștienți, știu foarte bine ce fac și ce au făcut și știu de ce le e frică. Această putere de a rezista există în fiecare dintre noi dacă suntem împreună. Împreună e un cuvânt fundamental, e un cuvânt care face ca oamenii să fie solidari, să aibă o singura țintă cu toții, să nu mearga în direcții diferite, e singurul fel în care pot să-și râpună dușmanul.Dușmanul e viclean, nu stă drept în față cu pieptul sus, se strecoară, ia aparențe umile până când pune mâna pe tine și odată ce te-a înhățat, lucrurile sunt terminate”, a spus Mihai Șora.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.