Declarații halucinante: Gabriela Firea s-a întors în PSD ca să ceară bani pentru afacerile ei din Primărie
Primăria Capitalei vrea să dubleze taxa de promovare turistică
Ultima Ora Justiție Politic Social

Proaspăt scăpată de ”sârmă”, Gabriela Firea cere daune morale de 100.000 de euro

Gabriela Firea, operată recent pentru a i se scoate o sârmă din colon, anunță că a depus la instanță două cereri de chemare în judecată împotriva consilierului Roxana Wring și a lui Nicușor Dan. Aceștia ar fi lansat pe Facebook afirmații false despre ea, dar și despre Primărie, daunele cerute fiind de 100.000 euro și scuze transmise prin presă.

„Ambele cereri sunt întemeiate pe faptul că cei doi pârâți au făcut publice, în mod repetat, afirmații false, calomniatoare, la adresa Primarului General și a Primăriei Municipiului București, în presă și prin intermediul rețelelor de socializare online”, anunță Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Potrivit Gabrielei Firea, acțiunile depuse la Tribunalul București,sunt de interes public.

“Încrederea populației în instituțiile statului poate fi afectată cu ușurință prin răspândirea în spațiul public a unor informații eronate. În cele două spețe, ca și cu alte ocazii peste care am trecut, se aduc acuzații total nefondate față de acțiuni municipale, fără nicio probă care să le susțină. Practicarea unor astfel de campanii defăimătoare, prin care se transmite în mod repetat că Primăria Capitalei ar prejudicia în vreun fel interesele populației, are ca efect să scadă credibilitatea instituției publice. Doresc să descurajez astfel de comportamente în societatea românească, de aceea am ales singura cale pe care o mai avem la dispoziție – cea legală. Nu este neapărat cea mai comodă cale, dar prefer să optez pentru o astfel de conduită decât să aleg – așa cum au optat ei – pentru calea ușoară a manipulării publice”, a spus Firea.

Municipalitatea mai subliniază că în cele două cereri se arată că, în lipsa unor informații documentate există posibilitatea solicitării lor de la Primăria Capitalei, astfel încât datele prezentate să conțină și punctul de vedere oficial (în lipsa căruia cititorii nu își pot forma o opinie informată).

„Prin cererile înaintate se solicită Tribunalului să constate încalcarea dreptului la imagine a Primarului General și obligarea de a formula scuze publice – prin intermediul mijloacelor mass media – presa scrisă și televiziune. O altă solicitare privește acordarea de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale. Conform documentelor depuse, prin afirmațiile făcute de cei doi se induce opiniei publice o imagine negativă, nefavorabilă și de neîncredere față de activitatea Primarului General al Capitalei și a Primăriei Municipiului București”, se mai arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.