Partidul Popularilor Europeni pune tunurile pe PSD: vor crea un „mecanism obligatoriu” pentru protejarea statul de drept de abuzuri
Ultima Ora Justiție Politic

Partidul Popularilor Europeni pune tunurile pe PSD: vor crea un „mecanism obligatoriu” pentru protejarea statul de drept de abuzuri

Candidatul PPE la presedintia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca vrea sa transmita un mesaj de respect pentru cei care ies in strada ca sa-si exprime opiniile si a spus ca pana si judecatorii din Romania arata ca ceva nu merge bine. Weber a spus ca la nivelul UE trebuie implementat un mecanism care sa garanteze respectarea statului de drept.

„Primul meu mesaj este un mesaj de respect fata de cei care isi exprima opiniile si ies in strada pentru a si le exprima. Pentru nivelul european, avem foarte multe posibilitati de a garanta ca atunci cand o tara vrea sa se alature UE exista o serie de criterii inalte care trebuie intrunite inainte ca cineva sa adere.

Dar cand cineva este deja membru al UE si nu doreste sa respecte aceste principii care se doresc a fi garantate in UE, atunci nu avem prea multe instrumente de a garanta acest lucru.

Chiar si judecatorii de aici ne arata ca ceva nu merge bine si cred ca pentru viitor UE trebuie sa implementeze un fel de mecanism obligatoriu pentru statul de drept, pentru ca aceste principii fundamentale sa fie garantate in UE. Nu exista inca un astfel de mecanism si cred ca toata lumea din Europa se asteapta la acest lucru. Nu e o impartire intre est-vest, nord-sud”, a afirmat Manfred Weber, citat de news.ro.

El a spus ca „toata lumea trebuie sa stie ca statul lucreaza fara coruptie, are un sistem de justitie independent si o presa independenta”.

„Eu vreau sa propun un astfel de mecanism care sa garanteze pe termen lung respectarea acestor valori”, a subliniat Weber.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.