Mircea Diaconu ignorat de Ponta și Tăriceanu. Actorul lăsat de izbeliște de cei care au spus că-l susțin pentru Cotroceni
Mircea Diaconu
Ultima Ora Politic

Lovitură năucitoare pentru Mircea Diaconu! Actorul este devastat

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului, ceea ce înseamnă că cele două formațiuni vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare, iar candidatul Mircea Diaconu se va afla pe ultimele poziții de pe buletinul de vot din primul tur al alegerile prezidențiale.

Potrivit hotărârii BEC:

  • Prin sintagma ”partide politice parlamentare care au propus candidați” (…) se înțelege ”orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianțe politice șii alianțe electorale care au în componență cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive”

Membriii BEC au luat această hotărâre având în vedere desființarea grupurilor ALDE din Camera Deputaților li din Senat, după demisiilor mai multor parlamentari din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, au explicat surse din cadrul BEC pentru G4Media.ro, Biroul Electoral a solicitat secretarilor generali ai Camerei Deputaților și Senatului informări cu privire la grupurile parlamentare existente. Cei doi secretari generali au răspuns că în Camera Deputaților au grup parlamentar PSD, PNL, USR, UDMR, PMP și minoritățile naționale, iar în Senat au grup PSD, PNL, USR și UDMR.

Prima consecință a deciziei BEC este că ALDE și Pro România vor avea mult mai puțini reprezentanți în birourile electorale județene și în secțiile de votare decât partidele parlamentare.

A doua consecință este că Mircea Diaconu, camndidatul susținut de ALDE și Pro România, va intra abia în cea de-a doua etapă a tragerii la sorți pentru stabilirea ordinii pe buletinul de vot la alegerile prezidențiale. Acest lucru înseamnă că va ocupa una dintre ultimele poziții pe buletinul de vot.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii