MAE român acuză Ungaria că a permis profanarea simbolurilor statale de la ambasada României din Budapesta
Ultima Ora Justiție Politic Social

Kelemen Hunor joacă dur. Cere capul ministrului Carmen Dan după incidentele româno-maghiare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, joacă dur în cazul violențelor de la Cimitirul Valea Uzului. Cere demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan. Lucru care vine ca o mănușă premierului Viorica Dăncilă.

Carmen Dan, în legătură cu statul la cozi pentru votare: ”Nu îmi voi da demisia!”Kelemen Hunor aruncă bomba. Opoziția nu are lider, iar Ponta e alături de Dragnea

„Autoritățile române nu au fost capabile să asigure ordinea, iar din această cauză au avut loc acte de violență și agresiune fizică în incinta și în preajma cimitirului eroilor din Valea Uzului. Solicităm doamnei premier să îi elibereze din funcție pe ministrul de interne, Carmen Dan, și pe prefectul județului Harghita”, se arată într-un comunicat transmis, joi seara, de către președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Acesta face apel la autorități să îi identifice imediat și să-i tragă la răspundere „pe cei care au recurs la agresiune fizică, s-au comportat într-un mod barbar, au pătruns cu forța în cimitirul eroilor din Valea Uzului, au distrus poarta de acces, au rupt crucile de pe morminte, generând, astfel, teamă în rândul membrilor comunității maghiare”.

Potrivit lui Kelemen, maghiarii care au format un lanț uman în jurul cimitirului au protestat pașnic față de „ilegalitățile comise de primarul localității Dărmănești, fapte care, în ultimele zile, au fost confirmate și de autoritățile românești”.

Peste 1000 de maghiari formaseră un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, Korodi Attila, declarând, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii stăteau unii lângă alții, iar pentru că erau foarte mulți, nu a trebuit să se țină de mână pentru a bloca accesul.

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilor au rupt cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Alexandra Dănculea.

Jandarmeria a transmis, joi seară, referitor la incidentele petrecute la Cimitirul Valea Uzului, că nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine, precizând însă ca jandarmii vor verifica dacă au fost distruse cruci.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.