Explozie în PSD: Oltenii au blocat-o pe Dăncilă la Congres! Este care pe care... 1
Viziunea PSD: Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, o măsură necesară pentru români și România
Ultima Ora Politic Social

Explozie în PSD: Oltenii au blocat-o pe Dăncilă la Congres! Este care pe care…

PSD Olt a adoptat, vineri, o rezoluție prin care îi cere liderului filialei, Paul Stănescu, să candideze pentru funcția de președinte executiv al partidului la Congresul PSD. Funcția respectivă este vizată însă de Marian Oprișan, care acum face echipa cu Viorica Dancila.

Rezoluția a fost adoptată în unanimitate la Conferință extraordinară a PSD Olt.

„Astăzi a avut loc Conferință extraordinară a organizației PSD Olt și din cadrul conferinței au reieșit două lucruri principale, în urmă discuțiilor: lista cu delegați – 157 de membri care vor participa la Congresul de pe 29 iunie, la București, și doi, o rezoluție prin care organizația PSD Olt, prin vocea unanimă a primarilor și a celorlalți delegați din cadrul conferinței, a cerutimperativ candidatura domnului președinte Paul Stănescu la funcția de președinte executiv al partidului la nivel național.

Domnul președinte le-a spus că înțelege poziția dânșilor de a fi reprezentați – mai ales că rezultatele Oltului au fost de fiecare dată nu bune, ci foarte bune, inclusiv acum la europarlamentare PSD Olt ieșit pe locul doi pe țară, iar Slatina fiind unul dintre cele trei municipii reședința de județ care au câștigat alegerile pentru PSD – dar își rezervă dreptul de a se mai gândi la propunerea dânșilor în ceea ce privește depunerea candidaturii”, a declarat Marius Oprescu, președinte executiv al PSD Olt, conform Gazeta Nouă.

Stănescu a anunțat că se mai gândește.

„Sunt într-o situație foarte delicată și o spun foarte sincer. Am spus public că nu voi candida. Sunt președintele organizației PSD Olt și nu m-am pus eu acolo, ci am fost ales de colegii mei. Ar trebui să cred eu, în primul rând, în proiectul care va decurge din acest Congres. Va rămâne că, în ultimele câteva zile care au mai rămas până la Congres, să mă gândesc bine, să analizez, alături de toți colegii mei, în primul rând cei din județ, și să decid dacă voi candida sau nu la funcția de președinte executiv al PSD la nivel național”, a declarat Stănescu.

Întrebat care au fost argumentele pentru care Viorica Dancila a cerut organizarea cât mai repede a unui Congres, Stănescu a răspuns că n-a înțeles de ce.

„N-am înțeles nici eu (de ce s-a grăbit organizarea Congresului – n. red.). Am anumite bănuieli, dar va rog să-mi dați voie să nu le spun public. Pot să relatez situația. Discutaseram ce vrem să facem în perioada următoare, că vom face cam cum v-am spus eu, iar într-o seară împreună cu câțiva colegi, doamna prim-ministru mi-a spus că vrea cât de repede alegeri. În acel moment, am cerut argumente, care au fost aceleași că cele spuse presei, iar eu am anunțat în CEx-ul de a două zi că demisionez”, a mai spus Paul Stănescu.

Funcția de președinte executiv este vizată însă de Marian Oprișan, un alt lider foarte puternic al PSD. Oprișan este în aceeași tabăra cu Viorica Dancila.

Pe de altă parte, în tabăra lui Paul Stănescu se află mai mulți lideri de mari organizații din sudul României, printre care se numără și Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, Stănescu este susținut și de Gabriela Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.