Trump a anunţat data şi locul celei de a doua întâlniri cu liderul Coreei de Nord
Ultima Ora Externe Politic

SUA – COREEA DE NORD. Trump a spus că a avut ”o întâlnire incredibilă” cu emisarul lui Kim Jong-Un

Preşedintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că a avut „o întâlnire incredibilă” cu emisarul nord-coreean Kim Yong Chol şi că cele două ţări au făcut progrese importante, relatează Reuters.

Casa Albă a anunţat în urma întâlnirii dintre Donald Trump şi Kim Yong Chol un al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, programat pentru finalul lunii februarie.

„A fost o întâlnire incredibilă. Am decis să ne întâlnim, cel mai probabil la finalul lunii februarie. Am ales şi o ţară, dar vom anunţa asta mai târziu. Kim Jong-Un aşteaptă cu nerăbdare această întâlnire, şi eu la fel. Am făcut progrese importante, care nu au fost raportate de presă”, a declarat Donald Trump.

În pofida comentariilor preşedintelui american, nu există dovezi privind avansarea procesului de denuclearizare al Coreei de Nord, lucru esenţial pentru ridicarea sancţiunilor impuse de Statele Unite.

Donald Trump nu a oferi informaţii privind ţara în care va avea loc summitul din februarie, dar Vietnam este considerată una dintre principalele opţiuni.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii