Halucinant! Parlamentarii au condamnat-o la moarte. Alexandra putea să fie salvată. Dovada 1
Cazul Caracal. Iubitul Alexandrei va fi chemat la audieri de DIICOT
Ultima Ora Exclusiv Politic Social

Halucinant! Parlamentarii au condamnat-o la moarte. Alexandra putea să fie salvată. Dovada

Parlamentarii au de adpotat legi care zac prin sertare de zeci de ani, unele datând chiar din primele legislaturi.

Cum parlamentarii sunt mai preocupați de legile justiției sau de a-și proteja propriile interese, unele acte normative, nu numai că nu au ajuns la vot, ci nici măcar nu au ajuns să fie puse spre dezbatere în comisiile de specialitate.

Un proiect de lege este și cel inițiat de deputatul PMP Petru Movilă și respins de Camera Deputaților în anul 2013, ar fi putu să o salveze pe Alexandra Măceșanu. Este vorba despre propunerea de a obliga deținătorii de telefoane mobile să accepte posibilitatea tehnică de a fi localizați oricând. În acest fel, se poate ști cu precizie unde se află un infractor, sau o victim, în orice moment.

Halucinant! Parlamentarii au condamnat-o la moarte. Alexandra putea să fie salvată. Dovada 2

”O serie de infracțiuni foarte grave, cum ar fi cele ce privesc criminalitatea organizată, traficul de persoane, de droguri de mare risc sau chiar atentate la siguranța națională au fost planificate de persoane care s-au folosit de cartele PrePay, știut fiind faptul că în lipsa unei baze de date care să colecteze datele utilizatorului, acesta este imposibil de identificat”, spune deputatul Petre Movilă (foto) în expunerea de motive a proiectului de lege.

Parlamentarul cerea în lege ca toate telefoanele vândute în România să poată fi localizate.

Deputatul a dat mai multe exemple din țările europene unde asemenea legi de urmărire a telefoanelor există deja.

La noi, câteva milioane de telefoane nu pot fi localizate din cauza acestor cartele.

Ei, bine, telefonul de la care a sunat Alexandra la 112 era cu o cartelă PrePay. Acesta a fost motivul pentru care fata a fost greu de localizat de STS.

Dacă în anul 2014 acestă lege ar fi fost adoptată, viața unui  copil de 15 ani ar fi fost salvată.

De ce au respins legea și deputații și senatorii? Exact pentru a nu putea fi depistați atunci când vorbesc lucruri penale.  Astfel, se verifică încă o dată realitatea românească dureroasă: corupția ucide!

Iată legea inițiată de Petru Movilă

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=13099&fbclid=IwAR1Y5ss9Pw51-M_L8zdMHZFFJlKeexlSacSVkp-hct79FAj_zExUchp5iHk

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.