Vremea de Revelion. Unde va ninge în noaptea dintre ani
Ultima Ora Social

VREMEA MOHORÂTĂ se întoarce. Revin ninsorile și precipitațiile

VREMEA MOHORÂTĂ se întoarce. Revin ninsorile și precipitațiile

Astăzi avem o zi destul de mohorâtă, cu precipitaţii slabe. Vor domina ninsorile şi lapoviţa, care apar prin vest, nord-vest, prin centru, sporadic şi în celelalte regiuni, potrivit stirileprotv.ro.

Se menţine riscul de polei. În zonele de munte va ninge trecător, iar vântul se va înteţi în sud-vestul ţării, dar şi în estul extrem. Temperaturile, comparabile cu cele de ieri, pleacă de la minus 1 grad în depresiuni şi ajung pe la 7 grade în sud-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi cu înnorări şi câteva ploi slabe. Maximele termice, scad uşor faţă de ziua trecută.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim mulţi nori şi puţină lapoviţă. Mai scad puţin temperaturile şi vor fi cel mult 4 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vor fi înnorări, dar şi perioade cu soare. Vântul va avea unele intensificări şi se răceşte puţin.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, atmosfera va fi închisă şi aşteptam precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Şi în vestul ţării, găsim vreme urâtă şi aşteptam lapoviţa şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar la amiază vor fi cel mult 4 grade Celsius.

În ţinuturile centrale, se anunţă mulţi nori, ninsori la munte şi precipitaţii mixte în rest. După prânz vor fi 4 grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi închisă, însă precipitaţiile pot să apară doar sporadic. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi la amiază vor fi cel mult 6 grade Celsius.

În regiunile sudice, în orele dimineţii cerul va fi acoperit de nori şi pe arii restrânse vor veni precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai târziu apare şi soarele, iar termometrele vor indica 4-5 grade Celsius.

În Bucureşti se aşteaptă un pic de lapoviţă sau fulguieli trecătoare, dar mai târziu norii se risipesc şi apare soarele. Maximă se opreşte pe la 2-3 grade.

La munte găsim atmosferă destul de închisă, ninsori pe zone vaste şi un vânt mai insistent în masivele sud-vestice.

Maine, soarele se arată în multe zone, însă prin centru şi nord-est mai vin câteva ninsori slabe, iar pe la câmpie, dimineaţa s-ar putea să apară ceaţă. În noaptea de joi spre vineri, în depresiunile din estul Transilvaniei o să fie ger.

Vineri prindem o zi destul de însorită. Doar prin sudul şi sud-vestul ţării se aşteaptă nori de joasă altitudine sau ceaţă. Pe înserat şi în noaptea următoare precipitaţiile cuprind jumătatea sud-vestica, vor fi ninsori şi lapoviţă, aşa că revin condiţiile de polei.

Sâmbătă, norii se înmulţesc, precipitaţiile vin mai întâi în jumătatea sud-estică, apoi şi în resul ţării. Se înteţeşte şi vântul, va ninge la munte şi în Moldova, iar în celelalte zone va cădea lapoviţă şi se poate forma polei.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii