Vrancea: O fetiță de 11 ani și mama ei, atacate de urs. Acestea au ajuns în stare gravă la spital 1
Ultima Ora Social

Vrancea: O fetiță de 11 ani și mama ei, atacate de urs. Acestea au ajuns în stare gravă la spital

O fetiță în vârstă de 11 ani și mama ei au fost atacate și rănite, vineri, de o ursoaică, în timp ce se aflau cu oile la păscut în comuna Vizantea-Livezi, din județul Vrancea. Cele două au fost transportate la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit autorităților din comună, incidentul a avut loc vineri dimineață. Ursoaica a atacat prima dată copilul, dar intervenția mamei i-a salvat viața. Fata a scăpat cu câteva răni, însă femeia a fost mușcată de picioare și a ajuns în stare gravă la spital.

Vineri dimineață s-a întâmplat, nu în pădure, ci foarte aproape de localitatea Livezi, este un teren în extravilanul localității. Femeia era cu oile pe deal, cu ea era și fata ei de 11 ani. Ursul a mușcat-o pe mamă în zona picioarelor, pe fetiță a mușcat-o de spate. Ele au țipat și au avut noroc că ursoaica era cu puii. Puii au fugit și ursoaica s-a luat după ei. Cele două victime au fost transportate la spitalul din Vidra cu mașina viceprimarului. Era mult sânge, când a ajuns la spital femeia nu a mai putut să meargă, îi amorțiseră picioarele”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre angajatele Primăriei Vizantea-Livezi.

Localnicii spun că din cauza urșilor le este frică să mai iasă din case. În zona în care au fost atacate mama și fiica, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. De asemenea, joi seara un alt urs a intrat în mai multe gospodării. Astfel de vizite nedorite se întâmplă frecvent, spun localnicii.

Tot acolo, în primăvară, un urs a omorât un bărbat. Ulterior, s-au organizat vânători, nu știm dacă au prins ursul ucigaș. Nouă ne este frică, aseară, de exemplu, un urs a intrat într-o casă. Lumea este speriată, urșii trec frecvent prin grădini. Anul acesta nu prea au ce să mănânce în pădure și coboară în sate”, s-a plâns o localnică.

După ultimele incidente, localnicii vor solicita autorităților să elibereze o autorizație de împușcare a urșilor periculoși.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.