Probleme la Volskwagen. Brandul va renunța la 7 000 de angajați pentru a face economii
Volkswagen
Ultima Ora Social

Volkswagen se află în judecată. Pericol de faliment pentru marea firmă de mașini

Volkswagen se află în judecată. Pericol de faliment pentru marea firmă de mașini

Constructorul auto Volkswagen a fost chemat în judecată luni de investitori, care cer despăgubiri de 9,2 miliarde de euro, spunând că executivii ar fi trebuit să informeze acționarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters.

Investitorii au declarat că Volkswagen nu și-a îndeplinit obligația de a informa acționarii despre impactul financiar pe care l-ar putea avea scandalul asupra companiei, care a devenit public numai după ce Agenția de Protecție a Mediului din SUA (EPA) a emis o „notificare a încălcării”, la data de 18 septembrie 2015.

Potrivit agenției de știri Reuters, părțile implicate caută o compensație pentru o scăderea prețului acțiunilor companiei, declanșat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 și a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancțiuni și amenzi.

Acțiunile producătorului auto au pierdut până la 37% din valoare în zilele în care autoritățile au expus probele privind nivelurile ilegale de poluare emise de autovehiculele diesel produse de Wolksvagen.

„Acest proces este exclusiv referitor la faptul dacă Volkswagen a respectat obligațiile de divulgare față de acționari și piețele de capital”, a afirmat producătorul, într-o declarație.

La jumătatea lunii iulie, autorităţile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicaţiile Die Zeit şi T-online, grupul auto Volkswagen transmițând ulterior că „acceptă amenda şi îşi asumă responsabilitatea”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.