Vladimir Putin, reacție de ultim moment la criza din Republica Moldova. Va sprijini sau nu noul guvern? 1
Ultima Ora Externe

Vladimir Putin, reacție de ultim moment la criza din Republica Moldova. Va sprijini sau nu noul guvern?

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a intervenit recent cu o serie de precizări privind situația politică aflată într-o criză totală din Republica Moldova. Surprinzător, acesta spune că va sprijini noul guvern și atrage atenția cu privire la oamenii care au uzurpat puterea, oligarhii.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a promis joi susţinerea totală a coaliţiei Dodon – Sandu „pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”. Liderul rus consideră că, în Republica Moldova, oligarhii „au acaparat toate instituţiile de stat”. El a calificat acţiunile preşedintelui Dodon şi ale partenerilor săi de coaliţie drept „un pas spre construirea unui stat civilizat şi modern”, transmite deschide.md.

”Ceea ce a fost făcut de către preşedintele Dodon şi oponenţii săi recenţi, cu aşa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcţia unui stat civilizat şi modern”, spune Putin, conform publicației de peste Prut.

„Cred că Moldova nu este o situaţie unică. Puterea în Moldova, la fel ca şi Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câştigat bani pe seama moldovenilor şi şi-au consolidat bunăstarea personală şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa din Rusia.

Mai mult, acesta l-a lăudat pe preşedintele Igor Dodon, care a reuşit să se alieze pentru a „construi un stat modern şi civilizat”.

„Ce a făcut preşedintele Dodon, împreună cu oponenţii lui, să spunem, convenţional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat şi modern. Cu siguranţă îl vom susţine atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicţii, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc şi al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranţă, îi vom sprijini”, a mai punctat Vladimir Putin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.