Vladimir Putin primește o veste groaznică. Fost comandat al armatei ruse aruncă bomba 1
Externe Ultima Ora

Vladimir Putin primește o veste groaznică. Fost comandat al armatei ruse aruncă bomba

Fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, Igor Girkin, a transmis pe canalul său de Telegram un mesaj prin care susține că ofensiva Rusiei în estul Ucrainei este un eșec.

”Regret să spun că operațiunea de înfrângere a grupării inamice din Donețk, care a fost larg mediatizată la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, nu a reușit. În mai mult de două săptămâni de lupte crâncene (care au costat ambele părți pierderi foarte mari), s-au obținut doar succese tactice. Nicio așezare importantă nu a fost eliberată (excepția a fost Rubizhne, dar luptele pentru aceasta au început înainte de începerea ofensivei). Este deja clar că Donbasul nu va fi complet eliberat până la începutul verii. Este probabil ca AFU să nu fie nici măcar împinsă înapoi din suburbiile din Donețk”, spune Igor Girkin.

Fostul comandant rus afirmă că acest rezultat este o surpriză pentru el. „Dimpotrivă. Arta războiului le cere adepților săi să lovească acolo unde inamicul se așteaptă cel mai puțin. În cazul nostru, intenția Înaltului Comandament rus era atât de evidentă, terenul era atât de avantajos pentru partea care se apăra și echilibrul forțelor era aproape egal de ambele părți, încât putea conta pe un succes decisiv doar Statul nostru Major General. În acest moment, trupele noastre au fost antrenate în bătălii ofensive istovitoare, continuând (așa cum am remarcat deja) să joace după regulile oferite de inamic”, se mai susine în mesajul transmis de Girkin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.