Viziunea PSD: Pași apreciabili pentru creșterea calității serviciilor de sănătate adresate românilor 1
 Viziunea PSD: Pași apreciabili pentru creșterea calității serviciilor de sănătate adresate românilor
Ultima Ora Politic Sănătate

 Viziunea PSD: Pași apreciabili pentru creșterea calității serviciilor de sănătate adresate românilor

În calitate de membru în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, apreciez în mod deosebit activitatea conducerii de până acum a Ministerului Sănătății. Atât eu, cât și colegii din comisie, am avut o colaborare exemplară cu conducerea Ministerului Sănătății, cât și cu doamna ministru Sorina Pintea, și consider că a fost unul dintre ministerele cu rezultate deosebite în acești ani ai guvernării PSD.

În mod evident, 2019 a fost cel mai bun an din punct de vedere al investițiilor pentru sănătatea românească după 1990, iar rezultatele sunt palpabile și de necontestat. Majorarea bugetară pentru Sănătate a fost cu 12% față de anul trecut, iar bugetele propuse pentru MS si CNAS au ajuns în acest an la 4,84% din PIB.

Îmbunătățirea serviciilor sistemului sanitar public a fost principala prioritate a Ministerului Sănătății în acest an. Cea mai mare creștere bugetară a fost reprezentată de cheltuielile pentru investiții, unde s-au alocat 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018. Majorări reprezentative au fost și la sumele destinate cabinetelor medico-sociale, unde standardul de cost a crescut în acest an  de la 11.285 lei/an/pat, la 20.986 de lei. Un alt capitol semnificativ a fost reprezentat de sumele utilizate pentru proiectele cu fonduri externe nerambursabile, care au crescut cu peste 85%. De asemenea, pentru programele de sănătate și celelalte acțiuni prioritare în acest an, bugetul a fost majorat cu 24%.

Trebuie să reamintesc și majorările salariale consistente acordate de Executiv în acest an rezidenților și altor categorii de personal din cabinetele de medicină sportivă și cabinetele școlare.

Guvernul PSD a alocat o atenție deosebită Sănătății, fapt reflectat prin sumele alocate acestui sector vital în ultimii trei ani! Pașii făcuți în ceea ce privește creșterea calității serviciilor de sănătate adresate populației au fost apreciabili și cred că românii le-au remarcat la adevărata lor dimensiune, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Carmen Holban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.