Video. Ultima oră. A început protestul împotriva ordonanțelor lui Tudorel Toader din Piața Victoriei
Ultima Ora Social

Video. Ultima oră. A început protestul împotriva ordonanțelor lui Tudorel Toader din Piața Victoriei

Câțiva zeci de oameni participă la un protest anti-guvernamental în Piața Victoriei din Capitală. Protestul a început miercuri în jurul orei 16.00 și are loc în paralel cu ședința de Guvern.

Cei care protestează se tem că în ședința de guvern o să fie adoptată o Ordonanță de Urgență în domeniul justiției. Mobilizarea la protest s-a făcut pe Facebook: „La ora 16:00, vom fi în fața Guvernului pentru a transmite un semnal clar prim-ministrului României că o eventuală adoptare a unei ordonanțe nu va rămâne nesancționată și că vom protesta până la căderea Guvernului. Vino și tu, e în pericol România și parcursul ei democratic european!

Toate informatiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de guvern de la ora 16:00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare.

Într-o intervenție televizată la postul de televiziune Realitatea TV o tânătă care protesta a spus: „Normal că viața mea e schimbată. Trebuie să urmărim știrile ca sa fim la curent cu ce vor ei sa facă în justiție.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.