Taximetristul și clienții săi străini ATACAȚI de Jandarmi pe 10 august au făcut plângere penală. Povestea INCREDIBILĂ a acestora
Social Ultima Ora

VIDEO. Taximetristul și clienții săi străini ATACAȚI de Jandarmi pe 10 august au făcut plângere penală. Povestea INCREDIBILĂ a acestora

VIDEO. Taximetristul și clienții săi străini ATACAȚI de Jandarmi pe 10 august au făcut plângere penală. Povestea INCREDIBILĂ a acestora

Ionuț Rădulescu, taximetristul bătut de jandarmi împreună cu clienții din mașină – patru turiști israelieni – a povestit joi, în fața Parchetului Militar, cum a fost oprit de forțele de ordine fără niciun motiv lovit cu bestialitate.

”Am plecat de la un hotel din București, mă duceam spre un club și ne-au oprit jandarmii și au început să ne bată la intersecția Ion Mihalache cu Banu Manta, fără niciun motiv. Nici nu am avut timp să reacționăm absolut deloc. Au precizat că sunt turiști și tot îi băteau. Nu aveau nicio legătură cu manifestațiile. Ne-au oprit și ne-au luat la bătaie fără absolut nicio explicație. Vă spun sincer, eu am fost taximetristul și turiștii au fost foarte mult bătuți în mașină, nu în afara mașinii cu pumnii, cu bastoanele, cu tomfele. Strigau foarte tare sunt turiști, eu strigam că sunt taximetrist. Nu am făcut nimic și tot ne băteau”, a povestit Ionuț Rădulescu.

Taximetristul a mai spus că a ținut mâna ridicată pentru a nu fi lovit peste față, brațul fiindu-i fracturat în urma loviturilor.

”Ne-au tras afară, jos din mașină, ne-au încătușat, ne-au bătut și încătușați și după aceea cred că și-au dat seama că au greșit și ne-au lăsat în pace și după 3-4-5 minute au plecat. Ne-au controlat în mașină, nu au găsit absolut nimic. Mi-au cerut buletinul, au făcut poza la buletin. Un turist a fost bătut cu mine, doi dintre bărbați au fugit și în dreapta mea a fost o doamnă turist. Ei țipau că sunt turiști și tot dădeau. Eu am oprit mașina pentru că nu mai aveam pe unde să trec în fața lor și, la un moment dat, toți 30-50 jandarmi, câți erau, fugeau spre mine. Ne-au dat drumul, ne-au descătușat și am plecat. Am plecat cu taxiul de unde s-a întâmplat incidentul la un hotel din București și acolo am solicitat poliția și salvarea și am fost transportat la Spitalul Municipal. Voi cere daune Jandarmeriei. Am avocat, am o fractură. 42 de zile trebuie să stau cu mâna în gips, timp în care nu pot să fac nimic, sunt stângaci. Am 30 de ani”, a mai spus Rădulescu.

”După ce s-au liniștit lucrurile, am fost la hotel. A venit poliția, le-au luat datele (turiștilor israelieni – n. red.) și, după aceea, au plecat. O să mă ajute cu orice am nevoie. Sunt plecați în Israel, au depus totul, și-au luat avocat. O să dea în judecată Jandarmeria română și statul român pentru ce s-a întâmplat, atât ei, cât și eu”, a mai adăugat el.

Ionuț Rădulescu a spus că așteaptă certificatul medico-legal de al IML și că vineri va depune plângere împotriva Jandarmeriei la Parchetul Militar.

Chanel 12, un post de televiziune din Israel, a difuzat luni dimineața povestea unui grup de turiști israelieni care, vineri seară, aflându-se în vacanță la București, ”au primit o bătaie soră cu moartea” de la jandarmii români.

”Mai mulți turiști israelieni care s-au întors de la București acuză că, vineri seara, au fost scoși afară din taxiul în care se aflau de către mai mulți jandarmi care i-au bătut fără niciun motiv. Unul dintre cei agresați, Avi Sadeh, s-a întors în Israel cu semne de violență pe corp și a povestit experiența prin care a trecut”, se arată pe site-ul mako.co.il.

Sadeh, mai scrie publicația israeliană, îi acuză pe jandarmii români că l-au scos afară, pe el și pe prietenii săi, din taxi fără niciun motiv și au început să-i bată, numind agresiunea drept un linșaj.

”Eu, un prieten de-ai mei și un cuplu am plecat spre un restaurant cu un taxi. Pe drum am văzut un baraj al forțelor de ordine și am aflat că în București sunt proteste. Șoferul mașinii a încetinit, dar a fost tras pe dreapta și jandarmii ne-au scos din taxi și efectiv ne-au linșat”, a povestit Avi Sadeh postului de televiziune israelian Chanel 12.

”Le-am arătat pașaportul și am încercat să le explic că suntem turiști și că este vorba de o neînțelegere, dar acest lucru nu i-a interesat. Este halucinant. Nimeni nu ne-a cerut scuze. Am fost la Ambasada Israelului din București, dar era închis. Vreau să depun plângere împotriva Jandarmeriei române”, a mai povestit turistul israelian bătut de jandarmi în Capitală.

Momentul scoaterii turiștilor israelieni din taxi de către jandarmi și bătaia care le-a fost aplicată a fost surprinsă de jurnalista Adina Florea, de la Vice.

”Lângă intersecția dintre Mihalache și dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi și apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliștii care filmează și eu mă trezesc azvârlită trei metri de mână lungă a STATULUI ROMÂN”, a scris Adina pe Facebook.

Povestea lui Avi Sadeh a fost confirmată luni de Ambasada Israelului din România, care a anunţat că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine la mitingul de vineri seară din Bucureşti.

“Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti”, a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, Ambasada Israelului cu privire la incidentul în care au fost implicaţi 4 turişti israelieni.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

“Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.