RĂZBOI SÂNGEROS. Cel puțin 150 de persoane au fost ucise în 24 de ore în Yemen
Ultima Ora Externe

VIDEO. RĂZBOI SÂNGEROS. Cel puțin 150 de persoane au fost ucise în 24 de ore în Yemen

RĂZBOI SÂNGEROS. Cel puțin 150 de persoane au fost ucise în 24 de ore în Yemen

Cel puţin 110 rebeli, 32 de loialişti şi şapte civili au fost ucişi în 24 de ore în confruntări armate al căror scop este preluarea controlului asupra oraşului portuar Hodeida, în vestul Yemenului, au declarat luni surse militare şi spitaliceşti pentru AFP, relatează News.ro.

Acest bilanţ a fost anunţat în contextul în care rebeli huthi, susţinuţi de Iran, opun o rezistenţă aprigă, în anumite cartiere, înaintării forţelor proguvernamentale susţinute de Arabia Saudită, a declarat o sursă militară loialistă.

O sursă din cadrul coaliţiei antirebele conduse de Riad a anunţat că hurthi au respins o ofensivă a forţelor proguvernamentale vizând portul.

Coaliţia îi vizează totodată pe rebeli prin multiple atacuri aeriene, potrivit unor surse militare loialiste.

În noaptea de duminică spre luni, corpuri carbonizate au fost aduse la spitalul militar de la Al-Alfi, aflat sub controlul rebelilor din 2014, au anunţat surse din cadrul instituţiei.

Hodeida – un important oraş de pe coasta de vest a Yemenului, la Marea Roşie – are o importanţă strategică, pentru că este punctul de intrare a trei sferturi din importurile şi ajutoarele umanitare internaţionale destinate acestei ţări devastate de război.

Ofensiva forţelor guvernamentale la Hodeida a fost lansată în iunie, însă ea s-a intensificat după 1 noiembrie, până acum cu un bilanţ de cel puţin 592 de morţi (460 de rebeli, 125 de loialişti şi şapte civili), potrivit unor surse militare şi medici.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii