VIDEO. PROTEST în Piața Victoriei. Peste 1 000 de persoane cer demisia Guvernului de Centena
Ultima Ora Social

VIDEO. PROTEST în Piața Victoriei. Peste 1 000 de persoane cer demisia Guvernului de Centenar

VIDEO. PROTEST în Piața Victoriei. Peste 1 000 de persoane cer demisia Guvernului de Centenar

Peste 1.000 de protestatari se află în Piața Victoriei pentru a-și arăta nemulțumirea față de actuala guvernare și pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieșit în stradă de Ziua Națională pentru a demonstra că încă le pasă și că vor să fie conduși de „politicieni normali și cinstiți”’, transmite Mediafax.

„Era nevoie, suntem din Alexandria. Să se vadă că sunt alții care doresc și altceva. Eu doresc multe, e greu de spus în câteva cuvinte. E foarte rău ce se întâmplă acum, ne îndreptăm spre dictatură. României îi lipsesc politicienii normali, cinstiți, oameni onești. Din păcate, nici populația nu e foarte departe, e cumpărată ușor, e destul de comodă. Sunt probleme multe”, a declarat Mihai Vasilescu, în vârstă de 41 de ani.

„La închisoare, nu la guvernare”, și „Demisia!” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le scandează sâmbătă seară în Piața Victoriei.

„Am venit pentru a manifesta împotriva Guvernului Dragnea și împotriva infractorilor care au pus mâna pe statul român și care capturează în fiecare zi câte o instituție a acestui stat. României îi lipsesc multe. În primul rând, îi lipsește mintea ca să-și poată alege conducători care să o ducă spre un orizont de dezvoltare, de pace socială, de bunăstrare. Am pierdut multe dintre lucrurile pe care le-am câștigat în ultimii 30 de ani. Le-am pierdut în ultimii doi ani. Acesta este alt motiv pentru care sunt în seara asta aici”, a declarat Adrian Micu, în vârstă de 55 de ani.

„De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea. Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.