Becali îl vinde pe Florin Tănase. Ofertă de 5 milioane de euro. ”E viitorul lui”
Gigi Becali, sumă uriașă ca dar de nuntă pentru fiica sa
Ultima Ora Sport

Lovitură cruntă pentru Becali. Patronul FCSB e distrus. A pierdut totul

CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu Gigi Becali. Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB, informează mediafax.

Tribunalul Bucureşti a stabilit că palmaresul Steaua aparţine CSA Steaua din 1947 – 2004.

Este hotărâre din primă instanţă, dar Gigi Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

Armata a deschis vineri, 29 decembrie 2017, ultima mare ofensivă în Justiţie care mai rămăsese neiniţiată împotriva FC FCSB şi a lui Gigi Becali, din lungul război pentru Steaua

În toate intervenţiile publice ale lui Becali, dar şi în actele oficiale ale FC FCSB, se menţionează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua şi că deţine Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanţii lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că ştia că va pierde.

FCSB, 5 titluri în Liga 1 Betano

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria lui Tapan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei Cupe ale României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) – adică performanţele obţinute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

Patronului clubului FCSB, Gigi Becali, a precizat că va face apel la decizia dată vineri, 5 iulie, de Tribunalul București, în urma căreia formația din Liga 1 pierde palmaresul din 1947 până în 2003 în favoarea echipei din Liga a patra, CSA Steaua, anunță Mediafax.

„Nu mă afectează! Asta e România. Mă minunez și eu. Aici e vorba de continuitate. Dacă un copil face clasa I și după aceea face clasa a II-a și tot așa până în clasa a 12-a, înseamnă că el a făcut toate clasele. Nu altcineva.

Pe de o parte râd, pe altă parte plâng pentru că așa ceva se întâmplă în România, în țara mea! Voi ataca decizia la Curtea de Apel pentru că vreau să văd până unde se poate merge! Dacă și la Curtea de Apel se menține decizia, înseamnă că toți suntem nebuni și proști. Înseamnă că totul globul este idiot și doar judecătorul este deștept”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro, care a vorbit și despre efectul pe care o să-l aibă această decizie asupra echipei sale, FCSB:

„Doar pierdem 2 puncte la coeficientul UEFA! Le aveam pentru că aveam Cupa Campionilor în palmares. Dar nu mă deranjează. Asta e România! Pierde o echipă românească la coeficient. Cei de la CSA nici nu au ce să facă cu palmaresul. Dacă vor să promoveze și fac societate pe acțiuni și se asociază cu un privat, o să contest decizia.

Nu poate acea societate să preia palmaresul Stelei. Dacă eu nu am putut, acea societate de ce să poată? Dar nu mă mai enervez. Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim”.

De cealaltă parte, juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, a precizat pentru ProSport că Gigi Becali nu are nicio șansă în câștigarea apelului.

„Nu are nicio şansă. Dacă cei de la Minister mă vor schimba normal că se poate întâmpla ceva urât. Aceste comisii de control sunt puse să mă sancţioneze. Eu am ajuns să mă judec cu direcţia juridică a Ministerului. Vă daţi seama în ce situaţie sunt? În ce ţară trăim oare?”, a spus Florin Talpan, pentru ProSport.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii