Omul lui Ponta acuze incredibile la adresa lui Orban în plină criză de CORONAVIRUS! Fostul ministru vrea explicații de urgență! FOTO
Omul lui Ponta acuze incredibile la adresa lui Orban în plină criză de CORONAVIRUS! Fostul ministru vrea explicații de urgență! FOTO
Ultima Ora Breaking News Politic Social

Victor Ponta cerere de ultimă oră pentru Guvern. Ajutor de urgență pentru familiile sărace. FOTO

Deputatul PSD Gabriela Podașcă cere Guvernului să măsuri urgente pentru familiile sărace din România în contextul pandemiei de Coronavirua.

”În fiecare zi primesc mesaje și apeluri despre familii aflate la limita subzistenței și despre copii care n-au ce mânca. România are peste 150.000 de copii care merg flămânzi la culcare. Pentru aceștia, programul ”Cornul și laptele” reprezintă singura garanție la o masă pe zi, iar suspendarea cursurilor din școli le-a luat și dreptul acesta.

Cum procedăm cu acești copii? Suspendarea le-a luat și dreptul să învețe. Cei 1,7 milioane de copii înscriși în învățământul primar și gimnazial au acces la doar 136.365 de calculatoare în școli. Iar acasă, există un calculator la fiecare 12 copii, în medie, chiar la fiecare 20 de copii în mediul rural. Cum mai pot ei învăța fără să aibă acces la un calculator?

Gabriela Podasca
Gabriela Podașcă: Invit primarii de sector la o discuție serioasă despre cum putem face o Capitală prietenoasă cu copiii

Din discursul Guvernului lipsesc cu desăvârșire soluțiile pentru cea mai vulnerabilă dintre categorii – copiii. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar le îngrădim și dreptul la educație prin lipsa infrastructurii de învățare. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar cine se îngrijește ca ei să aibă ce să mânce? Ne ocupăm de problemele sanitare, ne ocupăm și de cele economice, dar la cele sociale cine se mai uită? Ca să reconstruim România, după aceste crize, avem nevoie de fiecare copil.

Cerem Guvernului să suplimenteze bugetele autorităților locale și să găsească soluții de sprijin pentru familiile sărace!”, spune Podașcă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.