Victor Negrescu anunță ULTIMII PAȘI pentru a finaliza retragerea ordonată a Marii Britanii din UE
Ultima Ora Politic

Victor Negrescu anunță ULTIMII PAȘI pentru a finaliza retragerea ordonată a Marii Britanii din UE

Victor Negrescu anunță ULTIMII PAȘI pentru a finaliza retragerea ordonată a Marii Britanii din UE

Victor Negrescu: „Este important ca ultimii pași să fie parcurși pentru a finaliza un acord care să asigure o retragere ordonată și predictibilă a Marii Britanii din Uniunea Europeană“

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marți, 16 octombrie 2018, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale Art. 50 în format UE27, organizată ca urmare a declanșării procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

În cadrul reuniunii, negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a precizat că, în ultima perioadă, negocierile s-au desfășurat de o manieră intensă și constructivă. Cele mai multe aspecte au fost deja convenite în principiu de negociatorii Uniunii Europene și de cei ai Regatului Unit, cu toate că nimic nu este stabilit până când nu se convine asupra tuturor aspectelor.

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat sprijinul Românei în vederea agreării acordului de retragere cât mai curând posibil şi a subliniat că ţara noastră este în favoarea unui proces ordonat şi previzibil privind Brexit.

 

„Negocierile se îndreaptă în direcția corectă și este important ca ultimii pași să fie parcurși, în același spirit constructiv, în vederea agreării acordului în totalitatea sa. O retragere ordonată și predictibilă a Regatului Unit poate garanta respectarea drepturilor cetățenilor europeni post-Brexit, inclusiv a românilor care locuiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

 

Ministrul delegat a adăugat, de asemenea, că România, în calitate de stat care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului viitor, va colabora îndeaproape cu toate instituțiile europene și statele membre pentru a asigura cadrul instituțional necesar în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 29 martie 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.