Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, cere ordonanță de urgență. Ce proiect a pregătit
Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, anunț mare pentru iubitorii fotbalului. Stadionul Steaua este gata
Ultima Ora Politic

Vice-premierul Suciu, acuzații incendiare la adresa lui Iohannis. ”Se folosește de o tragedie umană”

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, afirmă că a rămas că un gust amar după comunicatul lui Klaus Iohannis, prin care preşedintele solicita mobilizarea tuturor partidelor pentru asigurarea standardelor de siguranţă sanitară în toate şcolile, pornind de la cazul copilului din Iaşi care a murit după ce a căzut într-o fosă septică la şcoală.

„Daţi-mi voie să am un gust extrem, extrem de amar, pe care l-am mai simţit atunci când o tragedie, indiferent de natura ei, a fost folosită într-un joc atât de urât şi de perfid, doar din interese politicianiste. Nu-mi explic de ce preşedintele nu înţelege că nu ai voie să te foloseşti de o tragedie umană ca să te cerţi cu partidele, dar asta e separat.

În timp ce domnia sa vorbeşte de ce ar trebuie să facă alţii, ce nu au făcut ai lui niciodată, daţi-mi voie să vă spun că doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, astăzi reabilităm 3425 de şcoli, licee, creşe şi gradiniţe, ceea mai mare parte în mediul rural. De aceste investiţii majore beneficiază 365.000 de copii. Să pună pe masă şi domnia sa şi partidele care îl susţin o asemenea investiţie făcută în mediul rural în domeniul educaţiei. Nu permit nici măcar preşedintelui să vorbească şi în necunoştinţă de cauză şi doar pentru că este campanie electorală, să se folosească de moartea unui copil pentru a da lecţii în dreapta şi în stânga. Este inadmisibil ceea ce a făcut. Dacă nu are date la dispoziţie, înseamnă că ar trebui să-şi concedieze consilierii. Îi pun la dispoziţie oricând sume, proiecte, investiţii şi sunt dispus să mă duc oriunde cu domnia sa, dacă va cădea de acord să cadă de la înălţimea funcţiei sale şi să mai vină şi pe pământ.

Solicitarea sa este nesimţită, se lipeşte de o tragedie extrem de regretabilă şi cred că ar trebui să nu se mai folosească niciodată în viaţa lui de tragedii pentru a trage foloase politice. Este a doua oară după Colectiv când se foloseşte de o moarte a cuiva ca să tragă foloase politice. Este cel mai rău lucru pe care îl poate face preşedintele acestei ţări, mai ales în perioada asta, în apropierea sărbătorilor de Paşti. E incredibil ce face”, a declarat Suciu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Tragedia din județul Iași, în care un copil de 3 ani și-a pierdut viața după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli, este dureroasă și revoltătoare, a transmis președintele Klaus Iohannis. Șeful statului cere Guvernului un plan pe trei ani pentru autorizarea tuturor școlilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.