Vești bune pentru români. Bulgaria va renunţa de la 1 iunie la plasarea în carantină obligatorie 1
Social Ultima Ora

Vești bune pentru români. Bulgaria va renunţa de la 1 iunie la plasarea în carantină obligatorie

Bulgaria se numără printre statele care, începând cu data de 1 iunie, va renunţa la plasarea în carantină obligatorie timp de 14 zile a călătorilor din majoritatea statelor Uniunii Europene. Sunt execeptate însă statele care se confruntă cu cele mai multe cazuri de COVID-19, scrie Reuters.

Mai exact cetățenii care au călătorit în Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia şi Malta, precum şi din Marea Britanie, vor continua să fie plasați carantină.

Va rămâne în vigoare interdicţia de intrare în Bulgaria a vizitatorilor din afara UE, urmând să fie exceptaţi cetăţenii ţărilor din zona Schengen.

Deși activitatea turistică se va relua, totul se va face sub atenta respectare a unor reguli.

window._taboola=window._taboola||[]; _taboola.push({ mode: ‘sc-in-article-newsteam’, container: ‘taboola-sponsored-in-article’, placement: ‘Sponsored In Article’, target_type: ‘mix’ });

Astfel, plajele din Albena sunt pregătite pentru primirea oaspeților, însă șezlongurile vor fi grupate câte două la o umbrelă, iar fiecare umbrelă va beneficia de un spațiu personal de 25 de metri pătrați.

Totodată, Bulgaria va permite restaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă luni, 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Recomandări

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.