Veste ȘOC pentru Elena Udrea. Fostul ministru al turismului A PRIMIT LOVITURA DECISIVĂ 1
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Veste ȘOC pentru Elena Udrea. Fostul ministru al turismului A PRIMIT LOVITURA DECISIVĂ

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a respins Elenei Udrea cererea prin care aceasta solicita să-i fie suspendată executarea mandatului european de arestare (6 ani de închisoare cu executare), și să nu fie extrădată în România.

La 10 iunie 2022, Curtea de Apel din Sofia a confirmat decizia Tribunalului Regional din 19 aprilie 2022, privind măsura arestării Elenei Udrea, astfel că fostul ministru a formulat o cerere la CEDO în 14 iunie, invocând articolul 39 din regulament (măsuri provizorii), solicitând să-i fie suspendată executarea mandatului european de arestare de către autoritățile bulgare.

În sprijinul cererii sale, Elena Udrea a invocat mai multe articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, inclusiv articolele 2 (dreptul la viață), 3 (interzicerea tratamentelor inumane sau degradante) și 3 (interzicerea tratamentelor tratamente inumane sau degradante), articolul 6 (dreptul la un proces echitabil) și articolul 13 (dreptul la o cale de atac eficientă).

În special, Udrea a susținut că ar fi deținută în condiții contrare articolului 3, indicând supraaglomerarea închisorii și plângându-se că a primit amenințări cu moartea în timpul detenției sale provizorii.

Elena Udrea va fi adusă joi în România și va încarecerată la Penitenciarul Târgușor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.