Veste ȘOC pentru Dragnea în Pușcărie. Va fi Trădat. Judecătorii îi dau Decisiva 1
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Veste ȘOC pentru Dragnea în Pușcărie. Va fi Trădat. Judecătorii îi dau Decisiva

Astăzi, la Tribunalul București, va continua judecata în dosarul de mare corupție în care este implicat Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD.

Este vorba despre Dosarul ”Belina”. Procesul în dosarul Belina continuă pe 10 martie, atunci când vor fi audiați mai mulți martori, printre care și Victor Bucur, celălalt pilot care l-a transportat pe Liviu Dragnea pe insulă. Instanța a stabilit încă un termen, pe 24 martie, urmând a fi audiate mai multe persoane din Teleorman, printre martori fiind citat și fostul vicepremier Vasile Dâncu.

Singurul martor prezent audiat la ultimul termen a fost administratorul Cobrex Trans Brașov, pilotul Constantin Apăvăloaie. El a făcut declarații importante pentru acest dosar, dezvăluind în fața instanței că Liviu Dragnea a făcut mai multe deplasări cu elicopterul la Belina, serviciile pentru transportul său și al prietenilor săi făcându-se în baza unui contract încheiat cu Partidul Social Democrat.

Constantin Apăvăloaie, pilotul elicopterului care l-a dus pe Dragnea la Belina, a declarat că a fost o dată sau de două ori la Belina cu elicopterul pentru a lăsa sau lua pasageri, rectificând ulterior cu ”mai multe ori”. ”L-am luat pe domnul Dragnea de mai multe ori în cursul anilor.

Nu doar eu l-am transportat, ci și colegul meu Bucur Victor. Efectuam zborurile și, imediat după aterizare, eu plecam. Existau dăți în care eram solicitat să revin sa-l iau pe Dragnea, alteori se deplasa dânsul cu mașina”, a spus martorul.

Martorul a mai arătat că, în urma unui transport al lui Dragnea pe insulă, a vorbit cu un administrator să fie degajat terenul, în caz contrar nu mai aterizează ”în bălării”. Ulterior, s-a schimbat situația. Terenul a fost compactat și s-a turnat beton, apoi a efectuat aterizarea în siguranță.

”Pentru a fi considerată heliport, o astfel de platformă trebuie sa fie aptă aterizarii elicopterului. O placă de beton nu poate fi considerată heliport”, a explicat pilotul în urma unei întrebări adresată de avocatul lui Sevil Shhaideh și al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Pe Shhaideh nu a văzut-o cu Dragnea în elicopter. L-a transportat, în schimb, pe aghiotantul acestuia, Adrian de la SPP, dar și pe alte persoane pe care nu le cunoaște. În perioada campaniei, pilotul Constantin Apăvăloaie îl ducea pe Dragnea prin țară, iar duminica îl lăsa pe insulă, la Seaca.

Potrivit acestuia, zborurile au avut loc prin 2017. Procurorul DNA l-a întrebat în ce bază se ducea pe insula Belina: “în baza unui contract de prestări servicii încheiat între Cobrex Trans și PSD”, a răspuns acesta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.