1107 candidaţi pentru 75 de posturi de judecător şi 42 de posturi de procuror
1107 candidaţi pentru 75 de posturi de judecător şi 42 de posturi de procuror
Justiție Ultima Ora

Urmează să aibă loc un mare abuz în dosarul ANRP?

Soarta persoanelor cercetate în dosarul ANRP ar putea depinde de cât de departe ar putea merge legiuitorii cu abuzurile din justiție.

În câteva zile, inculpații din dosar ar fi putut beneficia de legea prescripției, însă soarta acestora se pare că depinde nu de beneficiile prevăzute de lege, ci de mâinile invizibile ale legiuitorilor, care au decis că pot face orice pentru că deznodământul să iasă așa „cum trebuie”, scrie phonline.ro.

Concret, pronunțarea definitivă în dosar fusese programată inițial pentru dată de 12 decembrie. După cum spuneam, în câteva zile ar fi urmat să între în vigoare dreptul de prescripție, iar din acest motiv, un complet de 5 judecători de la ICCJ, cu excepția unuia singur care a făcut opinie separată, a decis ANTEPRONUNTAREA sentinței printr-o manevră extrem de gravă: devansarea termenului inițial al pronunțării definitive, dată fiind schimbată de la 12 decembrie, la 23 noiembrie.

Schimbarea în sine a datei termenului programată inițial reprezintă o premieră, întrucât până acum nu au mai existat reconsiderari ale propriilor decizii.

Iar astfel, urmărindu-se că inculpații să nu beneficieze de prescripția conferită de lege, practic instanța s-a antepronuntat în privința finalității acestui dosar.

Reamintim faptul că în dosarul ANRP, 7 membri ai Comisiei de stabilire a despăgubirilor au fost achitați, 2 au fost condamnați, la fond, cu toate că toți cei 9 membri au votat în unanimitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.