Universitatea Craiova o va întâlni pe AEK Atena, joi, de la ora 19:15 1
Universitatea Craiova o va întâlni pe AEK Atena, joi, de la ora 19:15
Ultima Ora Sport

Universitatea Craiova o va întâlni pe AEK Atena, joi, de la ora 19:15

Universitatea Craiova o va întâlni pe AEK Atena, joi, de la ora 19:15, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în prima manşă a turului trei preliminar al Europa League.

După ce a trecut cu mare dificultate de maghiarii de la Honved, în urma a mai mult de 210 minute fără gol marcat şi a succesului de la loviturile de departajare, Craiova va da peste un adversar mult mai bine cotat, AEK Atena, cea care a terminat în sezonul trecut pe locul 3 în Grecia, în spatele campioanei PAOK Salonic şi a lui Olympiakos. De asemenea, AEK a ajuns până în finala Cupei Greciei, unde a fost învinsă de echipa lui Răzvan Lucescu, de la acel moment, scor 1-0.

Craiova, susținută în tribune doar de copii

UEFA, prin Comisia sa de Control, Etică şi Disciplină, a anunţat pe site-ul oficial decizia în privinţa inciedentelor de la meciul retur dintre Universitatea Craiova şi Honved Budapesta. Aşadar, Universitatea Craiova va trebui să dispute în cupele europene două meciuri cu porţile închise pe teren propriu, iar încă unul se va mai adăuga numai dacă în următorii doi ani vor mai exista incidente pe arena din Bănie la meciurile internaţionale, clubul din Bănie intrând astfel într-o perioadă de monitorizare de 2 ani. De asemenea, amenda primită este de 60.000 de euro. UEFA a precizat şi motivele pentru care Universitatea Craiova a fost sancţionată respectiv: materialele pirotehnice din timpul partidei, aruncarea de obiecte din tribună, organizarea precară a partidei, comportament rasist, violenţele din tribună.

Totuşi, Craiova ar putea avea mii se spectatori la meciul de joi, cu AEK Atena. Un paragraf din regulament spune că porţile se pot deschide, fără costuri, pentru copiii sub 14 ani de la academii de fotbal, aceştia putând fi însoţiţi. Astfel, s-a decretat deja mobilizare generală în toată Oltenia şi nu numai, pentru ca mii de copii să poată asista la meciul de joi şi să încurajeze echipa.

Cine este AEK Atena

AEK Atena este unul dintre cele mai titrate cluburi de fotbal din Grecia, fiind fondat în urmă cu 95 de ani, în 1924. Grecii au în palmares 12 titluri de campioană, 15 Cupe şi trei Supercupe.

Sezonul trecut, AEK Atena a terminat pe locul 3, în spatele lui PAOK şi Olympiacos. În acest sezon, echipa are un nou antrenor, în persoana portughezului Miguel Cardoso, cel care a mai pregătit echipe precum Rio Ave, FC Nantes sau Celta Vigo.

În această vară, AEK a avut parte de o campanie de achiziţii impotantă, printre cele mai sonore transferuri numărându-se cel al extrem dreapta Daniele Verde, de la AS Roma, pentru un milion de euro şi a mijlocaşului central David Simao, de la Antwerp, pentru 400.000 de euro. De asemenea, grecii l-au pierdut pe cel mai bun marcator din sezonul trecut, argentinianul Ezequiel Ponce, al cărui împrumut de la AS Roma a expirat, iar italienii au ales să-l vândă în Rusia, la Spartak Moscova, pentru 3 milioane de euro,

Lotul lui AEK Atena este cotat de transfermarkt la 42,6 milioane de euro, aproape de două ori mai mut faţă de cel al Craiovei (23,9 milioane de euro). Jucătorul cel mai bine cotat este decarul Marko Livaja (25 de ani), internaţional croat a cărui valoare este estimată la 4 milioane de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.