Unicat mondial: procurorii Parchetului General vor purta banderolă albă de grevă japoneză pe braț în relația cu infractorii
Candidaturile la prezidențiale puse sub semnul întrebării, preluate de Parchetul General
Ultima Ora Justiție Politic Social

Unicat mondial: procurorii Parchetului General vor purta banderolă de grevă japoneză pe braț în relația cu infractorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) au anunțat, luni, că se solidarizează cu magistrații care protestează față de adoptarea Ordonanței 7/2019, care modifică legile justiției.

Procurorii vor purta o banderolă „până la remedierea situației”, potrivit deciziei Adunării Generale din cadrul PICCJ, scrie newsweek.ro.

Procurorii Parchetului General au mai transmis și că modificările aduse legilor justiției prin OUG 7/2019 conțin „prevederi neconstituționale, care pot conduce la un blocaj instituțional și la punerea Ministerului Public în imposibilitatea de a-și realiza atribuțiile specifice prevăzute de Constituție și legile organice”.

Luni, și DIICOT a anunțat că, începând de marți, își va suspenda activitatea, până pe 8 martie, în semn de protest.

Săptămâna trecută, magistrații au ieșit pe treptele parchetelor și tribunalelor, acuzând politizarea justiției.

Guvernul Dăncilă a publicat în Monitorul Oficial, miercurea trecută, ordonanța de urgență 7/2019 care scoate secția de investigare a infracțiunilor din Justiție de sub supervizarea procurorului general Augustin Lazăr.  Una din prevederile ordonanței de urgență, pe care ministrul Justiției Tudorel Toader nu a anunțat-o public, este că și personalul juridic și consilierii de la secția jurisdicțională a Curții de Conturi vor primi pensii speciale. Cuantumul pensiei speciale se va calcula în funcție de salariul brut lunar plus sporurile din ultima lună de activitate.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.