Ungurii ripostează întrucât Iohannis nu le cedează Ardealul! Kelemen Hunor atac dur la președinte! ”Șă-și ceară scuze față de maghiari!” 1
Ultima Ora iohannis Politic

Ungurii ripostează întrucât Iohannis nu le cedează Ardealul! Kelemen Hunor atac dur la președinte! ”Șă-și ceară scuze față de maghiari!”

Liderul UDMR Kelemen Hunor îi cere președintelui Iohannis să-și ceară scuze public față de comunitatea maghiarilor din România, după ce acesta a spus că formațiunea politică a făcut troc cu PSD pentru ca o lege care prevede folosirea limbii maghiare în România să fie votată de parlamentari.

Șeful UDMR mai spune că Iohannis a grețit, și că, amenda de 5.000 de lei primită de președinte pentru discriminarea de la CNCD este perfect justificată.

„CNCD spune că o comunitate a fost discriminată, a fost lezată demnitatea unui grup etnic și a făcut președintele o discriminare, nici nu mai contează amenda pentru că acest mesaj este cel mai important.

A greșit președintele, eu cred că trebuie să iasă și să ceară scuze public pentru acele declarații făcute acum o lună de zile”, a declarat Kelemen Hunor, în direct la Digi24.

Asztalos Csaba lămurește: Căsătoriile gay sunt ilegale în România. De ce am cheltuit 35,5 milioane euro pe referendum?

Liderul UDMR spune despre Klaus Iohannis că „aplică dubla măsură”, după ce președintele a declarat că decizia CNCD este una politică și că o va contesta.

„Nu mă surprinde deloc afirmația președintelui. Atunci când un alt politician a fost amendat președintele era extrem de mulțumit de decizia CNCD. Văd că aplică dubla măsură.

Când nu îi convine vorbește imediat despre o decizie politică. Era de așteptat că va face acest pas, nu mă surprinde deloc. Dar trebuie să acceptăm aceste decizii, când e vorba de CNCD, de CCR, de avocatul poporului dacă vrem să păstrăm aparența unui stat democratic”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis a spus că nu va plăti amenda, șeful statului va contesta în instanță decizia CNCD.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.