ÎCCJ a desfiinţat sentinţa de 4 ani de închisoare primită de Alina Bica şi a decis rejudecarea apelului
Ultima Ora Politic

Unde a plecat fosta șefă DIICOT – Alina Bica

Unde a plecat fosta șefă DIICOT – Alina Bica – Astăzi la Curtea Supremă, avocatul Alinei Bica a declarat că aceasta este plecată din țară de trei săptămâni. Ea ar fi trebui să fi fost prezentă azi la termenul de la Curtea Supremă al unuia dintre dosarele privind despăgubirile acordare de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. Apărătorul fostului procuror la Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ) a declarat că aceasta se află de trei săptămâni în Costa Rica.

Martori care au asistat la sedința de judecată a completului penal de fond de la ICCJ au informat că aceasta a fost scuza pentru termenul de astăzi din Dosarul 4397/1/2014  privind o despăgubire acordată de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) către Gheorghe Stelian.

În momentul în care Doru Trăilă, a fost confruntat cu informația din sala de judecată acesta a declarat:

Nu pot comenta, dumneavoastră puteți lansa această informație în mediile publice”

Judecătorii au ridicat anul trecut controlul judiciar asupra Alinei Bica, așa încât aceasta putea pleca din țară. Fostul procuror șef al DIICOT nu s-a mai prezentat la termenele proceselor sale din data de 4 decembrie, moment în care au fost amânate ședințele de judecată din cauza absenței sale.

Avocatul Alinei Bica ar fi prezentat instanței documente în limba spaniolă prin care aceasta se află în Costa Rica și nu poate fi transporată in Romania. Mai mult, apărătorul ar fi sugerat că Alina Bica a plecat în Costa Rica pentru a profesa ca avocat, asta pentru că în Romania nu mai are acest drept.

Instanța nu a luat documentele în considerare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.