Uluitor. Un jandarm a lovit un elev după ce acesta a ieșit de la Bacalaureat
Transportul școlar în criză. Cerere urgentă pentru parlamentari
Ultima Ora Justiție Social

Un elev a dat în judecată liceul, inspectoratul și ministerul și a câștigat procesul

Un fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Draganesti-Olt, a castigat procesul intentat scolii, inspectoratului si ministerului, contestand mutarea sa disciplinara, dupa un scandal care a pornit de la o cerere de decontare a transportului.

Elevul, acum student la drept, s-a hotarat sa depuna o cerere, care i-a fost initial respinsa de instanta din Slatina, insa dosarul a fost rejudecat de Tribunalul Olt si tanarului i s-a dat castig de cauza. Potrivit deciziei publicate pe site-ul oficial al tribunalului, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Draganesti-Olt, trebuie sa-i achite lui Andrei Ionut Cocirlau suma de 2.231 lei, daune materiale, si suma de 20.000 lei, daune morale, conform relitateadeolt.net.

Decizia pronuntata de Tribunalul Olt nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs. Tanarul Andrei Ionut Cocirlau a cerut alaturi de alti colegi, in scris, Primariei Draganesti-Olt, decontarea abonamentului de transport in comun. Demersul i-a atras reprosuri din partea dirigintelui si conducerii scolii, baiatul sustinand chiar ca ar fi fost batut. Situatia a degenerat si s-a luat decizia ca elevul sa fie mutat disciplinar. Elevul s-a declarat nemultumit de constatarile unei comisii venite de la ISJ si minister sa verifice situatia reclamata si a decis sa actioneze in instanta.

In acest dosar au devenit parati nu mai putin de 61 de persoane si institutii, printre care directorul si directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Draganesti-Olt, unde elevul invata, dirigintele si profesorul de matematica, inspectorul scolar general si alti inspectori, Ministerul Educatiei si un auditor al ministerului, dar si mai multi elevi ai liceului, fosti colegi ai tanarului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.