Schema de ajutor dedicată industriei cinematografice, un succes la numai șase luni de la lansarea oficială
Zilelor Filmului Românesc / Muestra de Cine Rumano în Sevilia
Ultima Ora Social

Umor și groază pe ecranele cinematografelor românești. Premiere din weekend

 Premierele celui de-al doilea weekend din iulie aduc pe ecranele cinematografelor românești umor și groază iar tema cel mai des întâlnită pare să fie arta, fie ea muzică sau pictură, în documentar, dramă sau comedie.

”Annabelle Comes Home/ Annabelle 3” este un film de groază din seria ”The Conjuring/Trăind printre demoni”. Este a zecea peliculă constuită în jurul demonoloștilor Ed și Lorraine Warren, interpretați de Patrick Wilson și Vera Farmiga. Regizorul Gary Dauberman care a mai filmat în aceeași serie primele două pelicule dedicate păpușii malefice Annabelle dar și ”The Nun”, horrorul filmat în România, spune de această dată povestea unei nopți în care fiica protagoniștilor, o adolescentă care are grijă de ea și o prietenă a acesteia din urmă sunt urmărite de spiritele invocate de păpușă.

Spaima se formulează după următoarea melodie: https://youtu.be/XxwRg0vCu0I

Documentarul ”Water Lilies of Monet – The Magic of Water and Light/ Le ninfee di Monet – Un incantesimo di acqua e luce”, este o producție italiană. Regizorul Giovanni Troilo pornește pe urmele aventurii creației așa cum a fost trăită de Claude Monet, pictorul impresionist care a trăit pentru a picta aerul, apa și florile.

Istoria artei prinde viață astfel: https://youtu.be/G10fIaOsCmc

”Vox Lux” e filmul lui Brady Corbet. Natalie Portman și Jude Law țin capul de afiș al acestei povești despre succes și dramă, cu tușe întunecate pe marginea lumii muzicale de azi dar și în ceea ce privește raportul dintre entertainement și tragediile sfâșietoare din diferite colțuri ale lumii.

Iar partea întunecată a succesului cu aer social arată așa: https://youtu.be/EPVMmOZlQY8

Comedia ”Stuber: Detectiv de nevoie” e povestea unui șofer de Uber care se alege cu un client aflat pe urmele unui criminal. Dintre toate lucrurile pe care le face un om pentru un rating de 5 stele, Stu se trezește pus în față cu cele mai solicitante situații.

Aventura comediei se petrece după următoarea coregrafie: https://youtu.be/A7wP7bGeVcg

Seria premierelor se încheie cel mai bine cu o comedie. ”Yesterday” e un film muzical plin de umor. În măsura în care se poate vorbi despre glumă într-o lume în care nu există Beatles. Asta pățește Jack Malik, personajul principal, care rămâne singura persoană din lume care știe piesele celebre. Iar celebritatea se transferă asupra lui. Sigur, nu neapărat meritat, pentru că toată lumea îl consideră autorul faimoaselor acorduri.

Cam așa se poate râde de necazul neașteptat: https://youtu.be/-oydwFBJPf4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.